Advertise Here

harith ami & muhriz

The only physical exercise done ever since jadi full time housewife nie is walking to town center,1km from home.Itu pon kadang malas,i naik bus/tram.So encik hubby rase bini die nie kene exercise sket sebelum jadi malas ;p. I do not want to jog in the freezing weather,so he got me a new friend-Maya!Meet Maya,my Wii fitness Coach hihi.I've been skinny forever so gaining a few pounds isn't something to worry about.But dok kat rumah 24 hrs a day somehow makes me inert and sluggish.Tgk berapa lama i tahan dgn Maya nie yer,awal2 mmg la semangat ;p
Btw,few days back when we called MIL,die ckp tgh tgk Jangan Pandang Belakang Congkak?ade yer cerita tue? I tak nak google,nanti keluar gambar hantu takot pulak.Last week when hubby was writing a formal letter to MARA,ade la ayat "disertakan lampiran ....bla bla" then he asked if i know Lampir tue apa kan,i ckp tak tahu,die google then tunjuk....waaaa scaryyy,p.So tell me,this belakang congkak cerita hantu lawak like zombi kg dusun ker?
ok our food for the past 2 days.i still owe the cinnamon rolls recipe,sat naa.Baru belajar buat cake,so i started with the simple ones, both recipes amik from tiffinbiru. Slice cheese cake tue kan,tak kembang plak huhu,hubby ckp kueh bakar ke ni?eiiiii..gigit karang.


Lunch:cheesy wedges dip tue for hubby,saya tak suke cheese
Dinner
Tgk blog ayu,ade recipe nasi daging.Tak buat nasi daging betul tapi rasa nak try air asam+kerisik tue,so ikut recipe ayu for daging rebus+air asam,best2,thanks ayu!Carrot Pound Cake yg terover baked ;p
Slice cheese cake yg macam kueh bakar ;p

6 comments:

Ayu said...

Ami nak tau, Ayu pun pernah try slice cheese cake tu. Texture dia mmg jadi ala2 puding gitu. I thought I made mistake with the measurements. Hehehehe...

Ami said...

oo yer ker,ingat ami salah sebab tak pukul telur putih+gula jadi meringue betul2.so mmg texture die macam tue la ye,sib baik rasa ok.

Aida Narina said...

Hhehee, nice try Ami with the cakes. Tak pe, boleh cuba lagi. Banyak nya masa untuk main masak-masak..sobsob. Aida ni dah tak makan nasi for 2 weeks! Reason being, malesh nak pikul beg beras berat2 tapi dgn ade ngan wedges, sweet potato bake, dan roti, badan masih maintain puff ;p. Bila la i nak start baking balik. I am waiting for the cinnabon-bon recipe ;p

p/s: okay i takkan google 'lampir' ituuu. tak pasal2 i tido ngan housemate! ;p

iswatie "colours of life" said...

pnami yg kecik molek..x yah la nak senaman...dah kering dah tuh.


the foods is soooooo yummy....gulp gulp

Ami said...

aida: haa tak suka kalau kene beli beras kat Asda,lepas tue naik bus arghh berat nyee.Aaa start la baking balik,nanti i try your recipe plak,baru nak rajin nih,habis la bill telor rumah hahaha.Jgn goooglee aida lampir tue,nanti tak boleh tido.ok pasni i letak recipe,tgh nak label entries jap.

watie: mmg kering pon watie.hubby pon heran,mkn kurang sket jer dari dia.tapi susah naa nak naik,hubby ckp sebab ami tak reti dok diam kot kuikui.

zailamohamad said...

Rajinnyer Ami!!!

Post a Comment