Advertise Here

harith ami & muhriz

Salam All,
How's your weekend?I dpt best friend baru,thanks to hubby hehe.I'll introduce her in the next entry.Cinnamon roll ni, hubby buat.Me?i just helped with the easiest part- spread the dough with butter then sprinkle the cinnamon mixture hihi.Dah byk kali jugak la hubby buat nie,sebab isteri x pandai.Our favorite from Cinnabon is the Caramel Pecanbon,superb!Tapi kat rumah,we (eh hubby;p) just settle with the classic cinnamon roll.The only ingredient missing in the recipe is the Makara Cinnamon,tak jumpa2.Dah tanya Cinnabon kat London hari tue,tapi tak ade,Cinnabon US jer jual huhu
dulu 4 yrs kat US tak layan Cinnabon sapa suruh kan?And the rest of the food,dah lupa dinner hari ape.Simple je sebab busy tgk Ugly Betty.Time rajin,amik la gambar ;p

Grilled chicken with salad and mashed potatoes
Potato and carrot soup
Roti jala(kari ayam lupa nak ambil gambar ;p)

10 comments:

Liyana said...

Sejak jadi domestic engineer nih, byk entries on food!
Huhu, makan sorang2 x brapa seronok (but I makan tambah jugak)

Ayu said...

Ami, best2 nye menu.... ; )

Aida Narina said...

Ami, i am drooling over the yummylicious looking food!! I nak cinnabon tapi mampu beli kat kedai je la, and yet u (or i must say ur hubby) do it urself? Jeles a dgn hubby u, reti buat cinnabon. Bf i reti masak masakan melayu je tapi paling best masak lemak cili padi jantan dia la :)

Nadia Dzai said...

auwwwwwwwww.. sedapnya! ;p

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

tabik springggggggggggggggg ... puas hatie masak sendiri .. ami tepek resepi .................. ;-)

iswatie "colours of life" said...

congrats to ur hubby coz his foods look yummy....tabik spring..

Ami said...

nana: hahaha itu lah,dah tak ade idea lain :(

ayu: aiyoo ayu,itu menu biasa2 jer la.ayu nye masak2 lagi dasyat oooo.

aida: alaa tape aida,at least ade la yg die boleh masak kan?kalau suruh harith masak kari mesti die tamau hihi.

nadia: bride-to-be nie on diet kan?

diana: tue la,boleh mkn byk2 huhu.recipe cinnabon eh?nanti ami letak yer.

Ami said...

watie,tabik la jugak kat org tukang sapu butter nie huhu.

Sagittarius Wifey said...

best nye! ho yeah, nak recipe jugak, nk suh husband try la hahaha..ade ke..bukan nk try sendiri ;p

Ami said...

ok sue.nanti ami letak recipe,recipe nie utk suami2 try k huhuhu.

Post a Comment