Advertise Here

harith ami & muhriz

Masalah saya sekarang ialah saya mahu makan nasi tapi malas nak masak lauk:(,kalau di malaysia,boleh beli sahaja.Sekarang beras 1kg seminggu pon tidak habis untuk kami berdua.Most days saya masak and makan yg bukan nasi dan yang simple sahaja. Saya bernasib baik,suami(;p) bukan penasi and tidak memilih makanan,beliau hanya menolak besi dan kayu ;p
Egg tartsNussschneckenNot-so-hot honey chicken
Tuna Casserole

Kemudian terasa ingin memakan pizza,jadi saya selongkar fridge dan jumpa ham,olive,paprika and sausage,boleh la.But funny thing about this pizza,the dough didnot rise ;p i suspected the dry yeast was expired haha!But i was so hungry so making another dough was out of story,telan saja lah labu ;p

pizzaku yg tak cantik!
Mungkin ade yang tertanya-tanya(ade ke?;p) Kenapa tidak makan di luar sahaja.Di Augsburg dan Deutschland secara umumnya,mencari makanan yg sesuai utk muslim adalah amat susah sekali,tidak seperti di UK.Pilihan yg ada hanyalah restaurant Kebab pakcik Turkey.Sekiranya ade agenda makan di luar,tidak lain dan tidak bukan,ke kedai Kebab lah kami.Sungguh bosan tapi tiada pilihan,sebab itu semasa kakak mengajak saya makan nasi Arab di Malaysia tempoh hari saya buat muka sepuluh sen.

Kali ini cuba pizza Turkey pulak,sudah bosan dgn kebab.Amat cantek sekali berbanding pizza saya kan?;p

4 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ami even mls memeasak tp resepi2 yg gempak2 nih

CiKaYu said...

ami,
pizza awak lagi menyelerakan dari pizza pak turkey tu...

Ami said...

diana: tue semua very the senang diana hihi jgn tertipu!;p

ayu: tgk betul2 ayu,pizza ami comot sgt macam letak toppings sambil pejam mata haha

Anonymous said...

aaaaammmmmmmmiiiiiiiiiiii,
gempak giler la resipi!
kalau org jadi husband ami kan... memang membesar dgn jaya nya! hehee.




~coffeeaddicts~

Post a Comment