Advertise Here

harith ami & muhriz

Nama pon Ulu so mmg jalan to this hotspring agak menseramkan.Blame it all to Garmin sebab bagi jalan bukit,dah la almost maghrib,takde byk kete,hujan,jln pulak penuh selekoh,winding,cukup syarat.Tgk2 ada je jalan yg lagi ok,nak kene Garmin nie hehe.Sampai dlm 745pm,check in,prepare dinner(macam biasa mesti dan wajib bawa bekal+periuk nasi kemana mana).By 8pm,dah berendam,muhriz nie mmg tak boleh tgk air byk2 die geram hahaha.And seriously die ok je dlm air panas tue,siap tanak dok dlm float,boleh jalan sorang2 dlm kiddie pool tue.Entrance fee tak sure berapa tapi murah je rasanya around RM3/5 kot?Sebab kitorang stay kat situ so kira free lah.Awal2 nie takde org,so we got the kid pool all by ourselves(campur family kawan2 hubby).Tapi makin lewat,makin ramai!Apokah tak ngantok eh.By 1130pm(so dah 3 hrs+) berendam,muhriz asked for nenen,nak tido lah tue.So bawak balik ke bilik,changed and nursed him,tgk2 mama yg tido dan terasa mata kene korek!Yosh tak tido budak kecik nie,siap tarik tangan ajak keluar bilik semula.Bila keluar chalet yg letak betul2 opposite the pool,ya Allah terkujat tgk makin ramai org,and it's nearly 1230am masa tue!Ramai yg bawa khemah camping lagi situ,dgn babies,anak kecil huhu.So we went and looked for dada,sebab dah tau nie Muhriz tak boleh tido sebab takde dada die.

Macam pesta larut malam pon ada.Tgk kiddie pool dah penuh.ramai sungguh kanak2 riang tgh mandi.Tak mengantok ke?dan dah ada macam2 food dlm tue,roti lah especially,even dah ckp tak boleh mkn dlm pool.Of course la mama tak kasi muhriz mandi dah.Ada gerai burger some more.Lepas mandi air panas nie mesti lapar kaw kaw tapi homemode food adalah terbaik hehe.

The next morning.Diorang tukar air baru.Best!I think ada 5 pools kot semuanya.This one paling panas,mmg gated.Kalau masuk confirm jadi sayur rebus.Hehe mmg tak boleh masuk pon


Next time boleh pegi lagi,maybe on the way balik ke kb.

3 comments:

zailamohamad said...

nanti g Kundasang nak singgah Poring Hot Spring..tak sabarnya!! harap2 anak2 kak ila behavelah kat sana nanti

mamaJong said...

Wow bestnye...katne ni?package die ok x?
Sue pernah gi yg kat sungkai hot spring jew..

Ami said...

k.ila: aa hok di sabah bleh gi siang2 hari kot sebab kat kundasang tue mmg sejuk kang,best kak berendam dlm air panas hehe.tapi hak ni siang2 mmg tak de org la,panass

su: nie kat kedah sue,tapi jauhhhh ke dlm.kat baling dah dekat2 nak masuk grik perak huhu mmg hulu lah.yg kat sungkai tue best tak?tgk gambar macam best pool die lagiii besar

Post a Comment