Advertise Here

harith ami & muhriz

Pegi sehari pon bising.Dah le 50mins je dari rumah hehe.Tapi itulah,you can never travel light with a baby,kalau babies tatau la berapa byk lagi barangnye.

1-Travel early morning.Always travel early utk kami sebab muhriz bgn lambat,so die tido je lah.Travel mlm is a no no.sebab lepas maghrib peak time die lah utk membuas.So kalau die tido,sebolehnya kami continue the journey tanpa pit stop.Balik kelate gerak kul 4/5pagi.tapi nie gerak kul 7/8 kot dekat jek

2-Food: Susu=mama,breakfast/snack dlm kereta: Aglio olio penne lepas tue pack beras(dah blend),halia,ikan bilis dah goreng tumbuk utk moi Muhriz.periuk nasi kecilku bawak sekali.roti/banana/corn flakes.Bottle air masak Muhriz.Air mineral

Entertainment: macam biasa mama bawa sebakul toys.

Travel Gear: Car seat,baby bjorn,stroller,baby bag complete with clothes,baby's toilettries,diapers,towels,wipes,bib,hand sanitizer.I always pack at least 2 set of extra clothes for Muhriz and 1 for me lengkap dgn tudung in the babybag kalau travel jauh. You will never know tiba tiba the diaper leak or anak muntah ke kan.

Baby first aid kit: Mmg bawak lah bag ubat nie ke mana2.Semua ada,forehead thermometer,digital thermometer,ubat bontot,liquid pcm,diaper rash cream(though berzaman dah tak pakai),cool fever,ubat gatal,mopiko etc etc

Misc: Muhriz's feeding set,lots of plastic bags,nak letak trash lah,baju busuk ke.

Lastly bantal busuk anak hehe.Tak lah busuk mane pon,tapi mama bawak je.

7 comments:

syanasaid said...

heee ko sama mcm aku
sume benda kena complete
kuar gi mall pn beg besar smp baju spare pn aku bwk
kadang aku tgk ade gk mak yg kuar bwk anak gi mall mcm berlenggang jek..hehee

ni nk gi sabah ni tak tau la aku nk packing camne brg iman..mau baggage tu penuh berat brg dia jek..

Ami said...

huhu ye la kan,senang kite angkut semua.diorang bawak kot tinggal dlm kete ke huhu.ko gi sabah bile?aku nak gi bulan 5 ticket flight AA lame dah beli tapi hari tue tak beli dgn luggage.mmg macam kene check in luggage je sebab barang hero kecik pon dah byk.anak baru sorang kalau balik kg barang penuh boot kete macam anak sedozen.

zailamohamad said...

kalau akak pula, dek kerana dua2 kerja..balik kerja terus zass bertolak balik kg, takde dah nak tunggu pagi sebab anak2 dah excited nak balik kampung dah:P

akak pon plan bawa beras yang dah diblend siap2 untuk buat bubur Ashraf nanti (bila travel ke KK) tempah hotel pon amik yang boleh masak sebab biaserlah senang nak buat bubur diorang..Ashraf mana ghok make oat sahaja..darah pure Klate mengalir dala diri dia, nak kn buat bubur juga..hehehe

ni tgh pening kepala fikir nk bawa baju banyak mana nanti, 3 kids & mummy sekali without exceed the limit (15kg), naik AA lebih kena bayar wooo..nampak gaya bawa baju sket jelah..seb baik g Kundasang tempat sejuk so takyah mandi:P *ada ka patut*

mamaJong said...

Wow...terbaekk ^_^

Anonymous said...

One user reportedly says that this cover might have got smashed when the phone
was ran over by a car, but it did its job in protecting the phone.

These are community cards and they are dealt to
the center of the table. Here's why:Insulting advertising - I don't just mean the old ads
that slam Apple fans (everyone bashes on Apple fans these
days).

my webpage :: galaxy s3

Anonymous said...

It's a very interesting concept where you have to balance objects perfectly on the field which are provided to you. The people today that invest in this camera, possibly have an limitless price range, or are expert photographers. This comes in specially handy when driving a car and you have a i - Pod Touch stand with you so you can easily slip your phone into that and not worry about it getting damaged in any manner.

my weblog :: 5d mark iii

Anonymous said...

Tablets are like the Titanic; it should never be
your primary device, unless checking email, watching You - Tube videos,
and stalking people on Facebook is what your life consists of.
The thinking is much cases are questionable to be settled within large bags time you length.
Sources demonstrate that this newly designed solution designed to offer
a streamlined framework for enterprises to unfurl mobile
apps for Blackberry Play - Book tablet users within the organization.



Visit my homepage; blackberry playbook

Post a Comment