Advertise Here

harith ami & muhriz

Image googled

Saya ialah penggemar udang dan ketam,tetapi tidak mentarang.Hari minggu lepas saya dan kakak kebetulan di UiTM Shah Alam,telah singgah di Kedai Mee Ketam berdekatan UniSEL untuk mencuba Mee Kari Ketam yg disebut dlm Jalan Jalan Cari Makan TV3.Kedainya mmg amat senang dijumpa tidak perlu GPS tolong carikan.
Nak makan di situ bersama putera muhriz tidak sesuai rasanya,mahu bersilat dgn ketam lagi,dgn muhriz lagi.Tambahan pula ade berita baby terkena soup panas ketika dining out bersama keluarga kan,buat saya lagi risau.Jadi kami pesan for to go.Harganya saya rasa murah,RM8 utk mee kari bersama seekor ketam.Sgt oklah kan since ketam fresh kat pasar pon seekor sekurangnya RM4.
Jadi kami pulang bawa 2 bungkus mee.4 org tukang rasa dan makan,satu bungkus sahaja yg habis,lagi sebungkus hanya ketam di makan.Kenapa begitu?Kerana kami menjangkakan rasanya harus lah more or less seperti mee udang sungai 2,kuah mee tersebut mesti lah berasa udang atau di dalam kes ini,kuah rasa ketam lah kan?Tetapi yg kami rasai,mee kari yg tersebut hanya lah mee kari biasa yang diletakkan ketam.Meehon soup pon begitu.Tetapi mungkin juga tekak kami ni yg bermasalah,sebab nampak kedai tue penuh saje,kene tunggu table kosong lagi.Jadi adakah masalah anak tekak saya dan keluarga saya?Mungkin lah kan.
Kerana tidak puas hati,kelmarin makan ketam lagi.Ketam masak lemak cili padi dgn nenas pulak.Saya bukan lah pandai masak,tetapi hubby ckp ini better dari mee ketam tempoh hari hek hek,puji ade makna tue.
Semua org ade citarasa sendiri kan,ada je kot yg suka mee kari tersebut.Same lah jugaknye dgn macarons,i don't give a damn thing about it.Kecil,mahal dan sgt manis,so what?hihi jangan marah!

3 comments:

stormz said...

smlm sy mkn situ. mi kari ketam n mi sup ketam tu rs biase je esp mi sup tula.rs plain sup yg dicmpur serbuk perisa sket

Anonymous said...

masak ketam+nenas sangat tak sesuai,sebb nenas mengandungi (Bromelain) yang dapat melembut daging,dan seafood masak dengan buah-buhan sangat tidak sesuai dan memang tak de selera punya orang. suami puji sebb nak jaga hati.. kena belajar masak supaya laki tak cari lain.

Anonymous said...

masak ketam+nenas sangat tak sesuai,sebb nenas mengandungi (Bromelain) yang dapat melembut daging,dan seafood masak dengan buah-buhan sangat tidak sesuai dan memang tak de selera punya orang. suami puji sebb nak jaga hati.. kena belajar masak supaya laki tak cari lain.

Post a Comment