Advertise Here

harith ami & muhriz

I have to start packing.Hubby's stuff for his Hannover trip,muhriz's and my own barang2 utk melepak di rumah tok ma.Since Muhriz dah jadi baby besar nie,makin kurang dah barang.We used to angkut barang die macam nak pindah rumah,dgn rocker pon bawak balik hahaha punya lah tak nak guna buai tak nak angkut sane sini tapi angkut rocker pulak =p owh (buai,spacifer,walker tue another entry).

Anyway,i don't know how many of you have travelled via Jln Grik-Jeli.Yes,that winding mountainous road.Jalan tue lah kami lalu balik my kota bharu since 2006.Sesiapa yg pernah lalu mesti notice sign board yg jarang jumpa di tempat lain(ke tak ade?);Hati hati,Gajah Berkeliaran.Dan saya pernah terserempak 2 kali :) Nak terlanggar babi hutan sekali.Alhamdulillah tak jadi apa2.So,dgn anakanda saya yg tak reti nak duduk diam nie,of course we have to plan our journey,tak boleh la rasa nak gerak pukul berapa main jalan.

3 things about Muhriz
a.He hates long hours in the car(baby mane tak kan?)
b.He hates to travel in dark
c.He is not the type of baby yg masuk kerete terus dozz off.He will eventually tapi sometimes takes 3 hours baru nak tido (nak sampai dah!)

utk kesejahteraan isi isi kereta we will make sure
1.Bergerak seawal pagi mungkin.Before subuh selalunya by 5am dah jalan.Anakanda bgn sudah halfway through.

2.If he starts to get restless,find a nearest RA,biar anak mak bertenang.Nak main ke,mandi ke makan ke,let him.kadang2 kat rest area sampai sejam!Btw R&R Jln Grik-Jeli nie is nothing like PLUS's,jgn expect ade gerai buah or ade KFC tgh2 hutan ni hikhik.Just expect a basic kawasan rehat.Rest area pon ade 4 jer and the distance between one another is about 30-40 mis drive;1.Grik 2.Banding(if you want to use the loo,pls jgn pegi dkt jeti,so yuckyy!Pegi toilet Rainforest Belum Resort instead 3.Puncak Titiwangsa 4.Jeli

3.Bring food and toys,lots of food and toys.Selalunya kami angkut sebakul toys haha.Makanan pulak,dari breakfast to lunch to snack aa hihi amik,by the time sampai rumah tokma dah jadi tong sampah dah kereta hubby hek hek.Food mmg saya bawa bekal sebolehnya tak beli.

4.Bring a big torchlight along.In case anakanda terjaga hari masih gelap(back to point b.my son hates travelling in dark).

8am,February 2011,Banding Island.Mama and baby in pjs ;p

For the next 2 weeks,please expect slow response from me kalau ade yg email (pump,milk storages).Mak sibuk nakkk............... tido and let tok ma and tok ma jaga dudu.

2 comments:

aziyana said...

kitrg kene travel mlm sbb klo siang husna susah nak tido dan lebih banyak mengamuk..malam die tdo je sepanjang jalan sampai kg:)

Ami said...

best la gitu zie.ami penoh try balik mlm,tgk2 muhriz tanak tido,3 jam dok berperang dlm kete,kul 11(lagi 2 jam nak sampai KB) baru die tido.

Post a Comment