Advertise Here

harith ami & muhriz

Alhamdulillah,dah nak masuk tgh bulan puasa.Lama tak update,laptop minum air Muhriz la tuang.Tapi salah mama la,tak monitor awak betul2.Seriously bila ckp kat hubby "Abg,Muhriz tuang air atas laptop abang" Bapaknya relaks je,suruh terbalikkan laptop,pastu balik keje die gi check.Mama cuak dah sebab dah jadi blank white screen dah laptop tue.Ok so if this ever happens to you,i.e tertuang air atas laptop,immediately turn it off,cabut power plug,battery pon kene cabut,cabut any cable,place the laptop upside down to allow the liquid to drain out.Let it dry for few hours,atau nak selamat,leave it overnight,kitorang biar for 2 days huuu.Alhamdulillah hidup lagi laptop ni!Gambar muhriz la saya paling risau,so bila dah okay cepat2 backup letak dlm external HD.Ok selain kejadian laptop;

-Tak miss sahur lagi so far.Tapi my ayah still call every pagi kjutkan sahur hahaha dah tua2 pon kene ayah kejut =p
-Alarm still set kul 445,bangun nenenkan Muhriz dulu even die tak mintak.pastu sambung tido tunggu ayah call keut kul 5.Muhriz kalau tak kasi nenen siap2,sure masa mama dgn dada tgh makan bangun sekali.Bangun dan beronar la sebab member kan everynite kul 12 baru tido.
-Dah buat 3 kuih raya ahaha.weekend lepas buat biskut dahlia dgn hubby.Hodoh tak hingat.Dah la nak buat tue bukan main berperang dgn kenit.Mandi tepung habis die.Tgh kacau doh die tuang cornflakes,nasib sikit je.Pastu amik doh letak dlm diapers die -_- Baru buat dahlia hui hui
-baru sekali gi pasar ramadhan,beli ayam golek sekor pastu balik.Nak pegi tapi tatau nak beli ape.Next nak beli murtabak la.
- terawih pon mama baru gi sekali kat masjid.Masjid air cond dah so selamat takdee stand fan Muhriz nak kacau tapi lepas tue ramai kawan Muhriz jadi out of control huuhu.So tunggu lah kamu bsar sikit pulak baru gi terawih.Sebelum ni solat biasa mmg a few times dah bawak,ok je.maybe masa tu tak ada budak lain kot.
-Alhamdulillah even mat muhriz still penenen yg berjaya,mama masih okay.terima kasih Allah kerana permudahkan urusan yg ini.
-Minggu depan Muhriz will turn 2!Celebrate masa raya la nak ye.Alhamdulillah sgt2 masih minum susu mama la.Saya pernah tulis kat sini kan,ini mmg one of my main priority for Muhriz dan saya sgt2 bersyukur Allah permudahkan.Pasni kene pikiq camne nak biar die kurang menenen sikit hahaha bukan ape,sekarang sejam sekali mesti mintak huhu.Dari baby sampai sekarang masih monster susu hehe

okay nak gi masak dah sementara Muhriz still tido.semlm die main sorang sampai 1am,mak pak pengsann =p

3 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kagum .. dgn bersilat2 tue ada gak baking home made cookies ;-)

zailamohamad said...

akak pula;-
- Ashraf, Husna & Haziq meme out of control r setiap hari..nya main tugak main tugak..rumah sepah tahap tongkang pecah..mama xlarat nak marah..pahtu si kenit tu panda tido lambat doh..huhu
- setakat ni masih xjejakkan kaki lagi g pasar ramadhan..sebab hari2 masak
- terawih meme xleh g r sebab hok kecik ni dok tahu gapo lagi, haziq nga husna ikut jah papa dio tp kn sound ko oghe surau sebab gege sgt..haha
- plan nk buat sekut raya tp projek xstart lg sebab xreti nak buat..kn tunggu adik ipar mr ajar br reti..hahaha

Ami said...

diana: alaa buat yg simple je,org lain bulih buat pejam mata je huhu.

kak ila: haha husna join haziq main ko ade geng sendiri kat surau.eii biskut raya ni kalu ado anok kecik mmg mencabar sungguh nok buat adeh

Post a Comment