Advertise Here

harith ami & muhriz

Ever heard of it?Just click durian.com.my semua ada;what packages do they offer(ade chalet lg should u decide to experience tido dlm dusun durian),direction to the farm,varieties of durian.
Before i got married to hubby,boleh bilang berapa ulas je makan,sekarang i can finish 2 medium sized durians at one go.Hubby jenis yg boleh makan durian one whole day tak makan nasi,so he really doesnot mind durian kampung ke,durian branded ke.Tapi 2 minggu lepas beli durian longgok for RM30,mostly tak sedap dan rosak.So hubby ckp jomlah gi balik pulau,nak beli biji2 one can simply costs at least RM20 so harus lah pegi buffet terus.FYI,branded durians ain't cheap,mostly priced at least RM15/kg.Yours truly belajar makan branded durians with colleagues and friends masa dok penang dulu,imagine my colleagues boleh pegi buffet durians masa friday lunch hour hihi.I didnt follow but i ask them to tapau a few for me.Since then bukan tak makan durian kampung,tapi kalau tak sedap terus tolak tepi buat tempoyak or sambal or masuk bubur.Branded durians so far takde jumpa lagi yg tak elok dan semuanya sedap.so tak la sakit hati bila bukak asik dpt yg rosak.Macam nie la kalau beli yg longgok,out of 5 tue,selalunya 1 je yg sedap.At this farm(and other durian stalls kat b pulau nie),you can tell them nak yg isi color ape,rasa macam mana.Each one has distinguish taste;ada yg manis,yg lemak tapi pahit,ada byk color pulak tue.Dan semua durian baru jatuh,fresh from the farm.So this is my 2nd visit to Bao Sheng durian farm,located right after Titi Kerawang,Balik Pulau.We opted for RM35/pax which excludes Ang Heh or Red Prawn(RM55 and above)sebab baru lepas demam rasa takot pulak nak mkn byk sgt,mkn sikit kan rasa tak worth it.Perfect location,lepas makan durian boleh pi berendam dlm air terjun titi kerawang.Baru lepas demam ja 3 beranak tapi habis 12 biji semua,ada berani?hew hew nasib baik tak demam balik.







2 comments:

Mummy Iswatie said...

org balik pulau but x leh mkn durian...x suka

Ami said...

rugi rugi hehehe tapi kalau org tak mkn durian kadang bau pon tak suka,ya dak?

Post a Comment