Advertise Here

harith ami & muhriz

Ini ialah kakak no 2 saya,weekend lepas attending her company's annual dinner.Kakak adalah mommy kepada 4 kiddo,eldest dah form 4,youngest standard 4.
dan ini ialah saya,6 tahun lepas.ENAM okayy
kakak pakai baju saya,muat dan dpt best dressed even tue fesyen 6 tahun lepas tak kisah la nyah yg kisahnya die adalah muat.saya nak sumbat tangan pon dah tak muat baju tue hahaha.Zaman tu(cehh macam dah lama sgt kawen),french lace nie kire tgh in la jugak,saya pon tak mboh ketinggalan la nak pakai french lace jugak.dan saya tak mboh sewa2 nie,i is very tamak one,semua baju kawen pon nak sendiri punya.Okla jahit kat amin jauhary,idok le designer lain yg maunya harga baju sama dgn mas kahwen gua,di kelate mostly takdak wang hantaran2 nie,semua jadi mas kawen dpt kat isteri,seronot kan?

tapi tidak la depressed mane dgn kegemokan dan kedoraemon sekarang.Sebab kilang susu Muhriz kan,standard la kurus2 ape kejadahnya.Lepas kawen sampai la 3.5 years kendian berhoneymoon,naik 2 kg je,mase pregnant naik 15 kg,muhriz keluar turun la 10kg,so masih ada 5kg berlegar legar.Tapiii,unless kamu berat 40kg macam saya sekarang nie,tak yah nak promote bengkung kurus eh.Takpa lah tak muat baju tue balik,kite jahit lain,bleh dok bang?hihi

Dgn ini secara rasminya saya nak panggil ini baju kurus belacan.

9 comments:

zailamohamad said...

kak ila ni lagilah..setiapkali pregnant naik hampir 20kg, masa pantang turun pastu habis pantang..mendadak naik..loni dok stick 75kg..huhuhu

pesen famili Ami kurus2 kot

Ami said...

mmg kurus kering semua kak ila.nie at 40kg kire antara yg tergemok boleh dak?hahaha

bibi yusof said...

tjyh kurus2 sgt amiey.. la ni berisi sket.. nampak mature sket.. hehehehe... bertambah anggun lagi... :)

baju wedding saye pon dah tk muat k.. tkyh tunggu 6 tahun selepas... a few months after wedding pon dah tk muat... kih kih kih

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ami slim la awak ;-)

Liasari said...

ami,
awal2 lg kak lia dh perasan kakak ami pki baju kawin ami tu... ehehehe ok lah tuan punya baju dpt tempias bj best dressed.

owhhh bf x yah kurus2 sgt... tp sbnrnya yg gumok pun tang dada je kan? ekeke... kak lia ms bf sumer org tegur kata seksinya! chettt jahat mulut mrk itu... lps berenti bf terus tang dada tu leper! huwaaaa

Ami said...

waahh scary dgr tue k lia,dari sexy terus melepar ke?tapi mmg ye pon,gain berat situ saje dah berapa hahaha

bib,kalau tak forever org ingat darjah 6 huhu.

diana,sekarang tak slim mana dah.tapi tumbesaran macam tak balance ;p

mamaJong said...

Hehe..tibe nk gelak besar bile ami labelkan baju tu 'bju kurus belacan' rkekekkek...
Skang pon ami dh cantik, kurus sgt pon xbest..tp yg best kat B je yg membesar kan,so xmuat tang tu je kan?xpe..xpe..kompem hubby betambah syg..^_*

aziyana said...

ke sbb makan noriday..hehehehe

Ami said...

sue,kesian baju kene sumpahan daku hak hak.hahaha ibu2 breastfeed mmg memahami ;p

zie sero dok jugok sebab dulu before kejadian muhriz,make pill doh,3 thn plok tue,ok jah takat naik 2kg.ini pasal makan tok tgk kiri kanan kot

Post a Comment