Advertise Here

harith ami & muhriz

A'kum

I have 3 loads of laundry belum berlipat.tapi nak jugak update blog ;p

Friday lepas bawak Muhriz for his first movie.We believed he was ready for it since he could sit through a full length movie at home.Tapi tue lah,parents yg mmg terlebih excited(especially mama lah macam biasa;p) sudahnya Muhriz boleh tahan halfway je,lepas tue ajak mama keluar.So what happened?

Seating dah ok,mama booked yg closest to the door,so boleh park his Buzz,juga senang kalau Muhriz nak keluar.He didn't get scared sitting in the dark,timing dah betul;baru bgn from afternoon nap,dan juga dah makan dgn byk.It was the movie.Yes,hubby dan saya amat sure he didnot enjoy the movie!Tgk iklan kat tv,bace review di webpage nmpk ok huk huk.What is wrong with Seefood?kenapa Muhriz tak suka?Sebab ada character yg ganas dan scary!Byk je cartoon yg ada part ganas2 nie kan tapi yg ni macam ganas sgt utk toddler saya yg dlm hati ada taman.Everytime the deep sea creatures yg mata merah2 tue keluar,muhriz would turn his head away,or cari nenen,apa2 lah asal die tak payah tgk!I bawak die keluar 2 kali then masuk balik.2nd time masuk balik,he sat for 2 mins,keluar that scary eels dan crabby,he started to cry.So hubby ckp that was it,lets go.Sorry son,your first movie ended up macam tue.Nanti kita pegi lagi ok,mama akan make sure you'll like it next time.Madagascar 3 maybe?

4 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ami ..rawanya jln citer dia cam slow skit .. aidil pun x fokus .. abang dia jer yg fokus ..

Ami said...

aidil x suke gak ek?maybe la kot,part fish tue naik darat nye lambat sgt,budak kecik dah boring.

mamaJong said...

hehheh....tugas suri rumah mmg xpernah abes kan..
ade jew yg menanti,huhuuh..abes 1 bakul..lg 2 bakul menanti.wahhh~
..
ala.la..la...cianyer muhriz, tkot yer syg?
xpe..ajak mummy beli iPad3..lg best,mcm2 leh explore..huuhuh

Ami said...

sue,muhriz tak habis lagi phase baling barang.phone ami mmg fav die lah,baling sampai terkeluar batt,kadang simcard pon die korek.try kasi ipad tipu2 budak2 tue,mmg die baling jugak hak hak.So apak die kata,tak bleh beli lagi sampai la kesayangan kecik nie dah tak baling2 dah.

Post a Comment