Advertise Here

harith ami & muhriz

Pernah tak rasa nak tido hotel?Saya kalau datang angin tak baik,rasa malas nak buat kerja rumah,nak berguling dgn Muhriz je.tapi itu lah,kalau di rumah jugak mmg tak boleh tak buat,mmg kene buat.sebab selagi saya tak mop lantai tiap2 pagi,akan terimagine Muhriz dudu dgn happynye kutip nasi tumpah semlm masuk mulut or kot ada lipas jalan2 atas lantai time kite tido ke.rasa byk germs,so selagi saya tak dettolkan lantai before muhriz bgn,selagi tue lah rasa stress,rasa rumah tak bersih for my baby.Plus sekarang ade Ms Bonnie yg melompat suka hati nie.I know germs are parts of growing up.Germs and kids are unavoidable.But selagi boleh,i donot want to deliberately expose Muhriz to them.Hubby pernah ckp "Ini kalau hantar Muhriz ke daycare tak tahu lah,boleh pengsan mamanya tgk kot" huhu.Yer mmg mama yg psycho,tapi rasanya mmg ramai mommies yg macam nie.Kalau housewife lagi lah kot,sebab dok rumah doplat pat jam,rasa geram nak wipe everything,true?Itu baru satu part,tak ckp part kain segunung,toys bersepah tak kisah sgt sebab Muhriz main,habuk sana sini hehehe so sometimes i just need a break,like betul2 rehat lah

So semlm saya boleh dpt idea nak tido hotel.Haha kat hotel bukan org dettolkan pon lantai die,tapi rasa ok pulak nak gi tido situ,byk lah alasan nye.Awalnya propose kat hubby petang nie gerak,tapi tolak campur darab bahagi dgn jam hari jumaat,kite postpone to weekend depan.ok je,weekend depan tak yah mop lantai hehe tenkiu Hubby.So macam biasa lah,destinasi pilihan tersenang ialah Penang.Tempat merempit dengan cik Kelly for 3 years.So mari atur kedai makan.Eh ape kes,kata nak pi tido je


-Breakfast tmn tun sardon(kalau sempat gerak awal)
-Lunch Hameediyah
-Laksa lori kecil di Ferringhi
-Dinner tandoori kapitan lebuh chulia
-Pasembor utk supper kalau perut tak meletup lagi
-Breakfast di hotel je
-Cendol Penang Road
-Lunch maybe mee udang sg dua,or kat bertam on the way nak balik

Hotel pilihan?Mak masih waras,so pilih hotel biasa2 je janji bilik seaview,ade swimming pool nak rendam anak dan apaknya sekali.So this time ke Naza Talyya,Tg Bungah.Yg jerejak resort hari tue pon post tak habis,hihihi


3 comments:

mamaJong said...

Wow..syioknyer..asik je jejalan.best2..
Msti xsbr nk tggu mggu dpn kan?

Siti said...

hehehe..i baru balik dr penang..lepak kat hydro hotel. btw, pernah gak g naza talyya...hotel memang best.. lease ask corner lot room sebab sgt spacious ok... and memang senang nak terjah pool/pantai :) happy holiday and no-moping-day dear :)

Ami said...

sue; tak sabar tanak mop lantai!tapi balik cuti cuti mesti kain bertimbun timbun

siti: hydro ok gak tue,kat ferringhi terus kan.hopefully ok la hotel tue siti,tak boleh expect much for the price i'm paying,murah so tok bleh cerewet sgt la kan.hehe betul2 tak sabar nak tinggalkan mop kesayangan tue hahaha

Post a Comment