Advertise Here

harith ami & muhriz

Have you watched the video?
Who ever did that to those innocent kids sure have no heart and should be punished!Boleh bedung ketat lepas tue tape mulut nak suruh the kids tido.Saya mmg sgt amat risau pasal nie and i believe semua mommies pon risau kan,ye
r la anak kecik is defendless,kesian diorang.Dulu saya ingatkan hantar anak ke babysitter atau tinggalkan alone dgn bibik lah paling tak selamat,ye lah sebab kalau diorang jaga tak elok,tak siapa nampak kan?Pernah tgk cctv bibik sepak2 je anak majikan dia?That was years ago tapi sebab tue lah yg menakotkan saya.So ingatkan bila hantar daycare,ramai org,tak ada lah kes macam nie tapi tgk2 buat jahat berjemaah,lagi lah teruknya!

Jadi saya amat bersyukur kerana dapat menjaga Muhriz sendiri.Saya ini cerewet,bab penjagaan Muhriz saya mmg cerewet dan tiada kompromi.Saya byk berfikir.Kadang kadang byk sgt sampai tension.Itu belum lagi tension nak defend diri sendiri everytime ade yg question kenapa saya still tak kerja.Saya selalu terfikir kalau saya ke office dan Muhriz dijaga by someone else,macamana org
tue mandikan die?Tido kan die?Kalau Muhriz meragam,org tue akan let go kerja rumah utk attend him ke?kalau org tue busy dgn kerja rumah,tengah masak ke,Muhriz mintak her attention utk main ke,die akan layan ke?Muhriz mmg main berteman,bertemankan saya lah hehe.Sy akan make sure main dan entertain dia,kalau die main sorang sorang dan saya sgt sibuk membasuh pinggan pon saya rasa guilty,nak sibuk online sampai tak layan die main lagilah rasa bersalah!Tinggal die depan tv so that saya boleh buat kerja rumah pon saya tak praktik kan,setakat sekejap 5-10 mins(habis Chugginton satu episode) tu oklah.Yg saya percayakan so far adalah close family member.Kalau ada yg stay nearby dan sanggup tolong jagakan,mungkin saya pertimbangkan,tapi sekarang nanado,tok ma offer tinggalkan Muhriz di KB dan mungkin saya boleh balik KB every weekend jumpa anak,tapi tak sanggup den.Saya bukan jenis tahu beranak sahaja.Ye,isteri tolong suami mencari rezeki tak salah,tapi tanggungjawab yg zahir ini jgn sampai terabai.Anak bukan shj anugerah tapi tanggungjawab.Alhamdulillah,kami tak mewah tapi hati sgt tenang oooo anak mmg bawah ketiak mak siang malam.Kalau masuk office tapi tak senang duduk,tak boleh focus kerja asik teringat Muhriz,pastu nak calling2 babysitter every hour tanye Muhriz ok ke?die tgh buat ape?oo tgh main,main ape?ok ke die main tue?hahh,there goes my endless fussing!So baik saya dok rumah jaga sendiri kan?kesayangan mama.Gambar weekend nie.Sekarang masih tido sebab semlmnya tido 1pagi!masih sibuk main trike die kekeke

4 comments:

zailamohamad said...

Ami, kak ila sedih bila suarakan hasrat nak berhenti pd mak kak ila, dia xbg..huhuhu
memanglah husben kak ila dah lama suruh berhenti tapi gitulah orang tua kat kg, suka fikir bukan-bukan, serba salah kak ila, kadang2 stress..memanglah duit bukans egalanya tapi memikirkan kita yang nak berdepan ngan orang tua/kampung..stressssssssss

kak ila pasrah..insya Allah memang niat nak berhenti bila Haziq dah start sekolah nanti

Ami said...

k ila,mmg ami kadang2 nok berguling depe hok2 dok menyoal bakpo ami nie still a housewife.malas nok explain doh,kade2 sero nok lari jah kalu tubik soalan tue huhu.meme stress!ambooii haziq dok payoh naik bus sekolah aa hehe

mamaJong said...

Mmg sgt x patut la!Ya Allah Kau lindungila anak2 kami Ya Allah..

angah sam said...

hehe same je situasi kite. masing2 asyik kene tanye je apsal tak keje.padahal belajo smpai masters. tp tula. alasan kite same je. hehe tak pecaya dgn org yg nak jaga anak. dah la irsyad suke nangis.ibu die je yg kenal anak die.huhu..

tulah, angah n hubby pun hidup tak mewah. tp bahagia alhamdulillah n puas hati tgk anak membesar depan mate :)

Post a Comment