Advertise Here

harith ami & muhriz


Everytime makan mangga,akan teringat pasar besar KB,kalau musim mangga,sokmo dgr peniaga jerit tigo sepuloh tigo sepuloh(3 10 3 10) makna nya 3kg RM10.Ma saya wajib beli la,sebab satu keluarga saya adalah amat penggemar mangga atau woh pauh(buah pauh) kitorang panggil.Kalau kecik2 dulu,berebut2 nak biji die lepas ma kopek mangga.sekarang turn saya pulak kopek kan untuk suami dan si kecik kesayangan.Muhriz makan juga sikit2 mangga nie,pulut mama bagi sikit tapi kuah santan tue tak lah untuk kamu ye.buat sendiri lagi puas hati,boleh letak sesuka hati perut hehe just buat byk2 tapi makan nya 2 org sajorkk,jenuh nak habiskan.sudahnya petang mkn ni,mlm mkn nie jugak hiks

4 comments:

Ayu said...

Aduhai Ami... Dah tak pasal2 pulak teringin pulut mangga. Kena cari restoren Thai la nampak gaya.. ;p

mamaJong said...

YaAllah..kebetulan plak,last 2 days bru tgok program Rasa Halal Thai, ade citer pasal pulut mngga ni,seriusly 1st time dgr...tup2 ami post dlm blog citer yg sama..ghupa2nyer mmg wujud la mknn ni yer..kat msia pon ade...ingtkan kat thailnd je ade.uhuks2..

Ami said...

huhu nie kes nak abiskan pulut.pulut mangga nie thai nye food,kalau kite lagi glamer pulut durian

mrs.spicy said...

arghhh..keterliuran bulehhh~ lapaaa

Post a Comment