Advertise Here

harith ami & muhriz

Went to Songkhla and Hatyai almost sebulan lepas kot.A day trip je.Hatyai is just 45 mins away from Bukit Kayu Hitam.Songkhla pulak 15 mins from Hatyai.So tak jauh sgt.

For breakfast we had pulut ayam di Danok,kedai right lepas Imigration post.Saya tak suka sebenarnya tapi bila rasa yg Siam punya sedap!Rasa nak ajak hubby pegi border breakfast pulut ayam lah.Gambar blurr tgh berperang dgn si kecik sebok nak dukung dan jalan.Dukung dan duduk tamau ok.He's so not a morning guy,padahal sampai Changloon around 8am baru die bgn,tapi still moody.

Lepas tue pegi Samilla Beach,Songkhla kejap.Tried this ice cream in coconut shell,30Bht je.tapi i wish i tak gatal nak beli sebab tak sedap!Didn't even finish it,ingat balik rasa nak muntah,yuck!

Thai bus,fancy sungguh hehe

Laa,kamu geli pasir rupanya nak?Nampak semut hero sgt pegi picit semua hehe
For lunch,went to this Thai Restaurant,Sami Kitchen namanya.Hmm biasa biasa je sebab tue i didnot bother to ambil gambar.Kami makan yg standard masakan thai lah,tomyam,siakap sweet sour,mix vege,kerabu mangga,seafood ape ntah.Kedai nie sgt dekat dgn masjid besar Songkhla,tempat rakyat Msia bernikah kahwen.Jgn main main,ade pelamin lagi tau dlm masjid nie.

Lepas tue ke Hatyai.Mmg takde plan nak beli ape pon except kacang kacang,longan kering (milk booster nih)hik hik,Gambar hatyai pon takde sebab busy dgn anak.Cashew,pistachio nuts beli berkg kg,amik ko sekarang pon tak habis lagi.Tapi murah la RM33/kg.

Before going back,kami singgah ke Klonghae floating food market.There're 2 sections to this market;the main area ade macam flea market sikit then there's the floating food market,where the hawkers lined up their small boats by the river. Of course lah as the name suggests,we're more interested to the floating market.You can find all kind of thai snack,food and drink sold over here,almost everything is Halal and priced at 20Bht(RM2).Tapi kami beli air jer.Air biasa je,coconut,orange juice,longan etc but what made it special was the cute porcelain mug.Macam2 rupa ade yg you're buying with the mug for RM2 or RM2.50,cheapo eh?We bought 2 tapi dah buang hahaha.


nasib baik muhriz tak minum air pelik pelik nie.
Hatyai sebenarnya tidak lah murah sgt.Maybe sebab ramai sgt tourist from Msia/Singapore kot.So kalau nak beli barang kat Danok pon ok dah rasanya.

4 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

tak pernah smp sini .. smp wang kelian & bkt kayu hitam jer .. harga brg dia lebih kuang jer yer ami

Siti said...

eh my place kat changloon je ami... lenkali if u datang that area, roger2 la.. boleh haikal main-main dengan mukhriz :)

Ami said...

Diana,wang kelian ami belum sampai,asik pegi rantau panjang je kalau balik kelate huhu.Bkt kayu hitam diana cross ke danok dak?Hatyai ami tak shopping sgtpon sebenarnye tapi tgk barang2 die mmg tak murah mane je compare dgn danok.

siti lecturer kat UUM ke?hehe dekat je changloon tue,nanti boleh la nak gi makan Jo cendoi ;p

Siti said...

ami : ct tgh cuti belajar. jo cendol? no problem... tp ct bawak makan tempat lagi best la..hehehe

Post a Comment