Advertise Here

harith ami & muhriz

Lamanya tak update!
Saje nak cerita,ubat tido saya ialah tgk gambar dlm hp!Owh what else boleh buat kalau both hubby and Muhriz dah pengsan(diorang nie selalunya pengsan dulu).
A day before my schedule c-sect,my old phone buat hal,battery kong.It's very old tau,dari saya di States hak hak.So hubby bought a new one for me.Just a basic touch screen phone,tapi lasak phone ni!Boleh survive Muhriz haha.Mommies sure know what i mean.Hari hari phone nie kene baling sampai tercabut battery.Hari malang simcard pon kene kutil keluaq ;p

The very first photo
Hospital Bersalin An Nisa,Kota Bharu.
10am,6-8-10
waiting to be strolled to the operation room.

and this is the latest photo(semlm).Sudah besar budak ini!

next month,muhriz will turn 18 months,setahun setengah!Still doesnot talk the real language but tell you,this guy sgt bising ckp bahasa dia lah.Of course bukan bahasa German kalau tak sure baba nya faham.Ok his new vocab:

Fish:phishhhh
Cow:cow
Flower: wer
slipper: si-per
orange,apples,balls: Ball (poning mak ;p)
Number One: One
Number Seven: One (jugak!)
Digger: Ca cok (Haha no idea where did he get that,agaknya susah sgt nak sebut digger nih,so he made up his own word)

Muhriz dah pandai panggil me Ma or Mama.Kalau cari Mama bising lah satu rumah die shout Ma-ma-ma-ma.Hubby dgn saya suke menyorok dari budak kecik nie hi hi hi,kecoh die cari.He kept calling hubby Ba-ba instead of Ba-pa(as hubby wanted),hubby pon pasrah.So Baba it is.

Muhriz(tgk hubby): Ba
Hubby: Bukan,Ba-Pa
Muhriz: Ba ....(long silence)...ba
Hubby: Ye.Oklah,Muhriz,Baba pon ok.Anything but daddy will do =p

1 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alahai comei jer perkataan dia dah bleh sebut ;-)

Post a Comment