Advertise Here

harith ami & muhriz

Birds are among the first animals Muhriz knows and can clearly call them.Kalau tgk sky,then ade birds,dgn happy akan point then ckp Birdddds.
So we are not surprised that he loves Rio (yerp the birdie movie) so much but what amazed us is that he can sit still in front of the laptop the whole movie!And what is even more surprising is his reaction to the different scene/mood in the movie:

1.Part Blu and his friends happy dan dance around-Muhriz pon senyum sengih,gelak dan joget sama
2.Blue and Jewel kene tangkap-Muhriz nangis.Jewel kene tangkap-nangis lg hihi

3.What is this guy name again?Parrot putih jahat ni.First appearance die lg Muhriz tak suka,part die play sick kemudian pengsankan guard tue anak haku marah pastu part burung putih nie tangkap Jewel when she was trying to escape tue,terus Muhriz nangis huuuu.Pastu everytime ada die ni Muhriz akan either 1.pandang tempat lain 2.ambil tangan kami-a signal
suruh fwd/rewind utk skip the part.Dlm hati ada taman hik hik scene ganas ganas tamau tgk.


4.How he recognizes things,macam trucks,puppy/dog,monkey,hill etc.Yes,dlm real life pon die mmg tahu juga,ini tgk cartoon pon sibuk point to these things.

Ayah muhriz ckp lepas nie boleh la bawak die gi cinema kot hihi.Cartoon macam nie mama bg lah tgk,kalau Spongebob confirm la mama tutup terus tv.

2 comments:

zailamohamad said...

sama macam abang Haziq & kakak Husna..hari2 bukak Rio sampaikan dialog dalam Rio diorang boleh hafal!!

Lani dok menggila tengok Kung Fu Panda 2, the Smurf & Cars..mama & papa pon tumpang sekaki layan:P

Ami said...

haha pahni adik asyraf join sekaki la tue.Okeh bleh donlot Kung Fu Panda 2 &Smurf gok kak ila hehe.Cars hari tue Muhriz dok bape suko sgt lagi,maybe cartoon budok besar sket kot,tok kiut supo rio nie.

Post a Comment