Advertise Here

harith ami & muhriz

Balik kampung adalah amat sangat seronok.Seronok jumpa family,seronok makan,seronok bercerita.Ye nanti bising la mulut saya ckp "Look Muhriz,this is where i waited for my school bus.This is where i did this and that"hehe rasanya hubby dah hafal semua spot zaman kegemilangan mama kot.Lama dah tak balik nie.Amik dada kat office lepas tue gerak terus.Thanks to pocoyo,upin ipin and Rio for keeping Muhriz occupied dlm kereta.Masa turun jalan Grik-Jeli je merengek sikit,maybe sebab ear pressure kot,turun bukit kan.
Hari sabtu takde pegi mana.Tapi lepas my kakak sampai dari airport,rasa nak pegi makan kedai fav nasi ulam fav.makan budu le ape lagi.Kedai ni tak jauh dari rumah.Jln Salor-Pasir Mas tue,before sampai jambatan,die sebelah kanan,atap merah.Kedai nie mmg tak ada nama tapi mmg sokmo penuh orang.Lauk main tunjuk2 so kami tunjuk ikan lampam goreng,sup perut,gulai telor itik,ikan kembung bakar,ulam,budu,lala ke kepah?cili,ayam percik.5 org makan for RM50,ok la kan?Kalau restaurant Hover kat KB lagi mahal,itu next fav restaurant.
 Singgah kedai girlpren muhriz sat hehe

The rest of the day?Dok kat rumah berguling,main dgn kucing,muhriz kejar itik hehe.Siang siang berkampung depan tv siap angkut tilam bantal segala.Buat macam dlm pantang pulak wahaha.malam2 baru semua tido dlm bilik.
main bubbles dgn cik nie.
 kereta nie selamat ikut balik sini dah.
 Kat rumah sendiri takde babyTv,harus la darat kan hew heww
 Tilam kecik utk seisi keluarga berguling hahaha.Muhriz yg ketogelan,susah betul nak pakai diapers kene berkejar sane sinun.
 Sunday tak morning sangat keluar pegi station ketapi Pasir Mas,ingat nak courier je kete dabak muhriz tue,tapi tak jadi sebab bila cabut tayar muat lah pulak angkut dlm kereta dada die.Pastu pegi KB mall cari spare battery,pastu rasa lapar.Call tok ma,tok ma masak best so malas nak mkn heavy,makan cake secret recipe je,laa baru tau hari tue father's day =p


singgah pasar besar beli bekalan keropok mmg wajib lah.

Pastu gi pantai Irama Bachok.Ini pon macam wajib pergi bawa muhriz main air.Nampak macam bersih pantai nie sekarang.





Malam before balik,Dr Poksu ajak dinner kat luar.Try Haza Bistro,baru bukak je ni dlm 2 weeks.Food okay la,tapi mmg cosy lah,nak melepak2 mmg sesuai.Tempat org KB hang out ler nie hehe.don't play2 meja kerusi pakai Ikea punya,couch cover from Macy hahaha



Pernah tak bila org tanye kat hometown kite makan best kat mana kita tak tau nak jawab?Hehe saya sokmo jugak gitu.Kalau org tanye kat KB nak makan nasi berlauk ke kerabu ke dagang ke kat mana?Adeii susah sket nak jawab sebab mak sendiri la rasanya masak nasi dagang ke kerabu ke paling sodap.pastu kat kedai kopi tepi rumah pon dah sedap sengoti doh.Meh nak list tempat kitorang sokmo gi make selain dari kedai2 kopi kat rumah hehe
1.Four Season chinese food--ini mmg sodap.Tuan Guru pon customer diorang.
2.New Horizon--pernah jadi kegemaran tapi tak lagi since chef die tukar(chef lama org kg saya) cehh
3.Restaurant Hover-nasik lauk padang
4.Nasi kerabu yati
5.Nasi air mak su nab
6.Sup Tok Ayah
7.Nasi Ulam Kg Kraftangan
8.Nasi Ulam Salor kat atas tue
9.Nasi Berlauk gulai Serati jln pengkalan Chepa
10.Nasi Air atas pasar siti khadijah
Nanti ingat tulis lagi.Ada new thai food restaurant nearby to our home,Rangnok Thai seafood nama die tak silap.Kedai nampak besar dan cantik.Balik nanti nak try.

3 comments:

zailamohamad said...

pantai irama dekat doh nga rumah kak ila:)

rindunya nak balik kampung..kak ila pon sama, kalu orang tanya mana tempatmakan best, xtahu sangat sebab sokmo kelik kg makan masakan mak je:)

Ami said...

meme teringat ko kak ila pon asal gi pantai irama nie kekeke dio lagi lah mak tokey nasi berlauk,harus tok pande oghe lain masok

Cuti Kelantan said...

Artikel yang berguna sebagai rujukan orang luar nak makan di tempat2 yg best di Kelantan. Jemput jenguk website Cuti Kelantan ada tambahan tempat2 makan tersohor lain di Kelantan selain yg dinyatakan di atas. TQ :)

Post a Comment