Advertise Here

harith ami & muhriz

hihi dulu ade jugak post pasal muhriz's food,sekarang nan ado ;p
since die dah masuk setahun nie,muhriz byk makan ape yg mama dan ayah die makan,cuma versi kurang garam gula santan dan seangkatan.Did i tell you he is one picky eater?come one point,i was so upset,sgt tension,semua food die reject.mama dari malam dah plan ape nak masak utk kamu.nasib baik teringat this feeding rule; never turn a feeding session into a battle.Jadi mama ikut apa kamu nak;nak makan sendiri?nak mama makan sama?nak makan mama pon boleh

kadang kadang ada hari mama kene masak macam macam.contoh;scramble eggs -rejected,beehon goreng-makan sikit,nasi&soup ayam-makan,Aglio Olio Fussili-buat baling.Takpe,kamu tanak makan,mama makan kan hahaha.So sekarang if we have nasi goreng for dinner,he might have the same thing too,tapi yg tak ada cili padi.tapi kalau muhriz makan chicken porridge,mama dan ayah tak join la hehe.

yg nie die selalu juga makan,pasta with tomato sauce.blend tomatoes+ celery sket.heat up some olive oil,saute garlic till brown,masuk chopped chicken breast(sy suke rebus dulu),then sauce tadi.jgn lupe letak mix herbs sket.

easy peasy eh?
yummehh.mama nak?
nie pon selalu makan dah,rice porridge.dulu tak suke bubur.hehe macam macam.

2 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

menu dia kena kaler2ful yer ami .. boleh jer kena rajin tukar2 menu .. kdg2 tu jenuh takder idea dah nak mask apa .. boleh jer bg nasi biasa tu kan ami .. blend kasar2 sket ..

Ami said...

diyana,aah kene letak color2 sket kot baru nak mkn muhriz nie.betul,kadang2 takde idea nak masak ape kat baby,aidil dah mkn macam2 jugak kan?tapi dah besar nie senang sket,kadang bagi lauk kite je kalau die tanak food die.nasi ami kasi nasi biasa je(malas nak blend hihi),tapi masak lembik sket.

Post a Comment