Advertise Here

harith ami & muhriz


Hello,salam all.

How's your weekend?Me?I tak keluar rumah pon,deficient vitamin D dah menyorok kat rumah nie ;p Hubby sgt busy with his thesis,Call of Duty and football!He spent the whole friday nite nak abihkan call of duty tue,saturday morning main bola pula,ptg tgk v Manchester City,by the time i ajak dia beli grocery die dah penat!Sungguh kurang kasih sayang isteri nie ;p.We shop for groceries on every Saturday,so bile tak pegi last saturday,satu haiwan pon tade dlm peti utk dimakan huhu.And in Deutschland,everything is closed on Sunday.Yerp,all malls,department stores,supermarkets and the like semuanya tutup!Can you imagine?Tension kan?So we just make do with whatever left.

Burger and baked potatoesFirst time i buat burger buns.thanks ida for the recipe.tapi i didnot shape it well that it turned out smaller than i expected huhu,hubby tanye "honey buat macam whitecastle ke?" ;p

Mee goreng mamak style(letak rempah kari)Sugar-glazed Doughnuts
Hehehe lately i lagi suka masak kat sini,dah ade 7 stoves!tapi still kedekut nak deco cafe tue ;p



6 comments:

Sagittarius Wifey said...

lama x drop comment, b4 ni try asek tak leh hehe.
td baru buat cnnamon, finally hehe..best2 ;)
haah la, sana mmg tutup sume kan Sunday..agak x syok la kan tp kalau dh biasa, x rs ape kot ;p

Sagittarius Wifey said...

typo, cinnabon ;p

zailamohamad said...

Ami, sesekali tunjuklah kedai groceries kat sana juga...mahu juga tengok ghupa kedai mereka~~nampak sangat akak jakun;P

zailamohamad said...

by the way Ami, macamana nak tengok komen orang lain cause sejak Ami tukar template ni, akak xpernah dapat view komen orang..err, ke akak yang jakun lagi sekali??

Ami said...

sue: you ke hubby yg buat?i sendiri tak penah buat cinnamon rolls tue,asik suruh hubby hehe.tuh la,tapi dah agak terbiasa.saturday jer kecoh pegi shopping!

k.ila: roger!next shopping trip ami amik gambar hehe.eh ye ker tok napok comment oghe lain eh?

Ayu said...

Amiiiii........... Rajinnye mu nih......... ;D

Post a Comment