Advertise Here

harith ami & muhriz

Alhamdulillah,hari tue hubby recovered by thursday.Sempat la kitorang pegi makan2 on friday.I brought 20 pcs of fruit tartlet.Ignore the messy decoration ;p.makan2 start @7pm,530pm baru nak buat tart,bijak kan?Host masak nasik ayam sedap and lepas makan kene paksa tgk this horror movie "Orphan",balik rumah at 12am,udah la foggy mlm tue,takot giler,3 mlm dok mimpi tau hahaha

Since hubby dah sehat,kite makan yg kureng sehat ok dek?Enough with porridge and soup ;p

Chicken Schnitzel,Backkartoffel,Coleslaw
Deutsches Essen: Wuerst,Backkartoffel(again;p) und Turkey Ham
Nasi goreng with Roasted Chicken,telur mata and sambal gorengApple and Lemon cake. I never thought apple goes so well with lemon until i tried this,hubby pon suka.

8 comments:

zailamohamad said...

Ami, kak ila sungguh jeles ngan Ami, hanya entry makanan aje..bikin perotku lapa jah..rayo haji xser kelik ko??

Ami said...

k.ila,sapa2 yg dok rumah pon mesti hobby die memasak huhu.ami kelik awal thn depan insyaAllah,raya haji sini jer.

Aida Narina said...

Fruit tartlets itu nampak sedap la ami! With all the healthy fruits on it! Rajin betul ami memasak untuk Hubby. Aida weekend jalan2 di westfield je. Dah lama tak visit the shops. Shopping tu takdek la, tapi kalau kat UK ni ape lagi tempat nak pegi selain shop and shops kan? :)

Ami said...

aida,yg penting senang.i senang give up kalau masak susah2 nie.arghh seriously rindu nak shop kat London.paling dekat dgn my apt dulu(walking distance) is king's road,tapi tak best sgt.so naik bus sket to knightsbridge,ermmm not that affordable,naik bus lagi to picaddily and regents and oxford,dang abih one whole saturday kat situ.betul2,pegi tawaf kedai je pon sgt best if you got nothing else to do,tak shop pon takpa hehe.

Anonymous said...

Amiey! I love this blog... walau belum habis explore lagi.. tgk semua pics makanan ni, lapar terus... nak benti sat..makan breakfast dulu :D
Anyway, nanti d nak forward kan link ni ke lagi seorg pengurus Liverpool tak bergaji....tapi takoott! Takoot nanti dia suruh Dee masak sebegini hebat utk dia plak. Hee hee.

Anonymous said...

Ammmmiiiiiii,
nape rajin sgt ni... masak2 ni. dahla fruit tartlets mcm susah je nak buat crust dia, no?
i pun tak rajin kalau benda2 yg hassle ni. kene ada org tlg barula rajin skek. heheee...



~coffeeaddicts~

Ami said...

dee: tapi minggu nie dah malas dee!dee,ami jumpe hobby baru,knitting!tapi hodoh laa,kene bukak balik.ami suke tgk food blog,and harith suka makan hahaha.fwd la,jom buat blog jugak!;p

Ami said...

aida,tak susah,tapi leceh sket.this time harith tolong,so boleh la buat byk sket.kalau sorang kan,i buat 6-7 pcs jer sekali ;p alaa mommy,kat png boleh order,kalau i pon order jer.kat pg12 kadang2 ade org jual egg tart,sedap!

Post a Comment