Advertise Here

harith ami & muhriz

Huhu panjangnye tajuk :p
Just bare with me,i'm in the mood to blog.Anniversary is the time of the year.It holds more significance than my own birthday,so i better write this down.

Tuesday: Took a cab @ 330am to Victoria and then a coac
h to Stansted.Yerp,hear me right,it's 330AM.Sgt letih+mengantuk,so i turned into one cranky bunny,bukan baby jer moody kalau x cukup tido tau :p kesian hubby,but he's lucky enough i didnot ask to be carried.We were on different flights though.His departed an hour earlier,but when i got to see him again few hrs later at Munich Airport,rase macam lamenye tak jumpe:p.Mengade kan?biasalah, kededek my middle name.We safely arrived rumah Augsburg by noon.

Wednesday: Anniversary-Day!Since we're still exhausted,malas nak jln jauh.Initial plan was Lindau(BodenSee kot),tapi we changed it to Rothenburg ob der Tauber,a very very nice medieval city,and it's just 2.5hrs from Augsburg.I just love this old town!Beautifully ornamented Patrican houses are every where and very well preserved.Just look at th
ese photos,the buildings are just lovely kan?The not-so-nice thing about this trip was our connection train was verspaetung(delayed) for more than an hour and we were stranded at this God-knows-where pekan cowboy,seriously rase macam Texas. Thanks to DB,by the time sampai rumah, semua kedai dah tutup(all shops closed @8pm).So no special dinner on this super special day,share sekotak instant pasta je kami huhu,kesian kan?
Rothenburg's Schneeball(snowballs)


Thursday: In this scorching summer heat,i would detest any cooking that required more than half an hour to prepare.Mandi kat dapor nanti.So,we just go for something simple but delectable like these.......

Starter: Hot honey wings(tak pedas pon;p)


Main: Grilled Lemon Chicken with Radish salad,Sweet Corn and Ciabatta
(ciabbata nie beli siap,buat sendiri mau 3 jam baru siap:p)



Dessert: Apple Crumble with Custard

Ramadhan Mubarak

Kami dah start berpuasa hari nie(jumaat),awal lah sehari dari London and Msia. Semoga Ramadhan ini dirahmati Allah dan lebih baik dari sebelum2 nya.After 2 tahun puasa kat Msia semula(2006/2007),this time berpuasa jauh lagi.Of course saya rindu berpuasa di Msia,but somehow puasa di perantauan nie,byk pembaziran dpt dielakkan.No expensive ramadhan buffet or pembaziran di pasar ramadhan berlaku.So let spend and eat wisely,hayati nikmat berpuasa.Allah wishes us to make use of the blessing He creates,but forbids us to waste them.

Give your relatives their due, and the very poor and travelers but do not squander what you have. Squanderers are brothers to the satans, and satan was ungrateful to his Lord. (Surat al-Isra’, 26-27)

Selamat Berpuasa:)

10 comments:

Nadia Dzai said...

Selamat berpuasa Ami! ;D

:: vErde+hAzizi :: said...

salam...hey babe...

Mr.Doc & I wish U & Family Salam Ramadhan Al-Mubarak...

semoga Ramadhan kali ini memberi seribu keberkatan :D

zailamohamad said...

Selamat Berpuasa for both of you..Puasa di perantauan ya..huhuhuhu..

Aida Narina said...

nampak sedap tgk apple crumble ami. tekak yg dari tadi gatal ni terliur je :p

ami and hubby, selamat berpuasa yea. wpon jauh disana, at least ramai yg rindu. bukan selalu pun ami akan perpuasa di tempat orang lagi kan? take care dear ami :)

Ami said...

nadia&verde&k ila: thanks all,selamat berpuasa to you too!

aida: apple crumble tue sib baik senang huhu,kalau susah,mmg beli instant pudding je la.tuh la,tapi tatau bile pulak boleh puasa kat Msia nie.you take care too!

Anonymous said...

Selamat Berpuasa, Ami~!
3rd day kat sini. so far kiteorg pun takde lagi melakukan pembaziran kat bazar or go for buffet. hihii...

harini dah plan nak memasak wlpn makan sorg. boleh simpan for next 2/3days. hahahahaa...
apple crumble tu nmpk sedaaappp. share la resipi, ami.



~coffeeaddicts~

CiKaYu said...

selamat berpuasa ami...

npk sedap je applecrumble, mind to share the recipe?? so far dah 3 hari berpuasa, me & hubby & icha just stay at home and cook. today tak tau lah sempat tak nak masak kalau tak jem, boleh masak. take care.

iswatie "colours of life" said...

Selamat Berpuasa Ami & Husband!

mak aiii.....siap ada starter, main & desert tuh....

take care!

Ami said...

ayu: orait,jap ami post recipe.mmg senang sgt!x boleh balik awal sket ke ayu?time ami keje dulu selalu balik around 430pm hehe.

aida: haa kalau kat bayan kan,i gi pasar kat masjid,tapi susah sket nak parking.pasar panjang depan bangkok tue x berape besh.wah rajin,sorang2 pon masak!i kalau tade hubby mula la dpt penyakit :p

watie: itu angin rajin dtg watie,hari2 biasa takde starter pong huhu.selamat berpuasa jugak!

CiKaYu said...

ami, office hr during fasting month 8.15-4.45, tu pun rasa cma tak smpt je...tau je lah kl ni jem sana sini. 4.45 i dah standby mouse nk klik sign-out.hahahha

Post a Comment