Advertise Here

harith ami & muhriz

Muhriz masih a picky eater.Sometimes die okay je with nasi goreng,tapi sometimes tanak langsung.So selalunya masak 2 meals,or 2 lauk.kalau die reject one,ada lagi satu mama nak offer hihi.Or maybe sebab tue die jadi picky,sebab he knows ade food lain?Entah but there are days yg die tak lunch until late afternoon,hati mama mana tak risau kan?Since he turned 2 nie,mama dah kasi dah adult food,i.e apa yg ktiorang makan,kalau die nak mama akan kasi.Pon kalau makan kat luar bagi juga,perasaan tgk muhriz makan tue mmg over the moon lah.Anak org lain tolak batu dan kayu je,heran mak hehe.tapi i know he's a healthy toddler,susu ibu masih kegemaran,boleh nenen sejam sekali.dan boleh mengempeng for half an hour minum non stop.Just berat masih ikut gen ikan bilis mama hahaha.So semlm masak baked shell pasta dgn burger bakar nie,from scratch.Tgh mood meroti.Plus roti panas2 mmg sodap die makan gitu je,dijamin takde preservative etc,tak payah nak bergardenia,massimo apatah lagi hehe.Burger nie makan sikit2 je tapi pasta makan byk,lepas tue buat project no 2 terus huhu


Cheese wrap,cheese sticks utk tea break.yg chicken wrap tue mama punya.mmg nampak tamak tapi muhriz nie kalau letak chicken pon die akan ambil dan kasi mama,so sudahnya tinggal cheese je

 Menu hari nie,tema melayu habis: nasi goreng with broccoli and chicken.Menu backup;nasi putih,ikan goreng dan sayur bayam.for kunyah2 makan bun semlm haha ade 2 biji lagi



2 comments:

zailamohamad said...

rajinnya ami meroti..

Ami said...

mood tgh baik kak hahaha

Post a Comment