Advertise Here

harith ami & muhriz

A kum,
Lepas raya baru ada mood nak update blog.rasanya it's not too late nak ucap selamat hari raya dan maaf kalau ade yg terasa hati :)Meh nak cerita ceriti raya kami
1)This year turn hubby dulu.So balik pahang sampai raya ke 2.raya ke 3 dah gerak balik kota bharu.Kitorang last berhari raya puasa kat jerantut in 2006.Lepas tue hubby raya kat deutschland,saya kat msia sampai 2008.2009 both beraya kat London sebab saya busy dgn dissertation.2010 beranak before puasa so confirm raya kat kota bharu.2011 hubby gi training 1 week before raya,balik 1 week after raya,so saya dgn muhriz raya di KB jugak.So this year die mmg excited betul lah nak balik kg tue hehe.

2)For the first time ever,saya buat kueh raya utk bawak balik kg.Buat yg senang sekali jek pon nak bising tapi considering it's my first trial dan kueh diterima baik dan dimakan habis oleh keluarga,it's a successful attempt lah for me.
Pastu buat carrot cake with cream cheese topping kat rumah MIL.Yg buat mak terbangnya,habis jualan cake mak tue,ramai kate sodap kakaka.bagi saya yg jarang masuk dapur kat rumah mertua,ok ler tue kot kah kah.

3)Jahit manik kat baju sendiri hahaha tipu je.beli border beads siap,pastu saya jahit bead tue,tak tersangka boleh rajin pulak kah kah.
4)Spent 9 hrs on the road from a staq to jerantut rumah MIL.Terjoin bumper to bumper traffic di highway Karak pukul 10pm-12am mlm jumaat tue.Alhamdulillah selamat sampai,muhriz pon behave sgt dlm kereta.

5)Hari sabtu 18 Aug was our 6th wedding anniversary hehe.tkde special celebration pon kecoh nak beraya dah belaka.So saya this year masih record puasa penuh tapi elok je mlm nak tido tu rasa lain macam la check2 period rupanya.Huhuhu so kene berhati hati di jalan raya lah lepas nie since babah kate kalau boleh next year lah baru beradik baby.

6)Pagi raya confirm lah tak gi semayang raya sebab period kan.Kalau tak period pon mmg tak gi sebabnya Muhriz bgn kul 1030!tue pon lepas kene angkat.Mama gosok muka die,tiup telinga,cium2 korek hidung semua tak jalan still tido.Angkat pon sebab nak angkut gi raya rumah sedara hubby,alih2 die jaga.nasib tak mengamok hehe.
see,sepupu dtg kejut pon tak bgn2 jugak
So gambar raya sket.kalau raya kat rumah hubby takde gambar raya satu family nie.yg suka posing2 berchamwhoring ialah keluarga saya hahaha




ok nanti sambung part 2.beraya di taman negara pahang naik boat 3 jam,ko ada?hahah

2 comments:

zailamohamad said...

selamat hari raya Ami..maaf zahir & batin..perghhh naik bot tu..sungguh adventure hari raya mu tahun ini..apa2 pon mesti best sebab dapat berkumpul adik beradik kan:)

Ami said...

best kan semua balik kak.tuh aa kaloh org hok stuck in the traffic jam berjam2 tue,kami langsung naik boat balik kg kekeke

Post a Comment