Advertise Here

harith ami & muhriz

Last mkn mee kari was more than a month ago,itu pon 3 suap je.Itu 2nd time mkn mee kari lepas delivery.Sebelum delivery dah 2 tahun tak mkn kot haha kesian tak?So what happened last time was,elok je mee kari mama sampai,kesayangan kecik merengek,nak tido.Jadi kene layan die dulu,mesti.Puas mama pusing keliling Papparich,finally he fall asleep and my kak long offered nak tunggu die dlm kereta,so i went and joined the rest,tapi by that time,my mee kari dah sejuk,kembang,ekk tak lalu dah nak makan.Yes,membazir i know tapi mee kasi sejuk mmg tok bleh masuk la wa cakap.Weekend lepas nampak kerang yg segar,terus beli sikit,balik masak mee kari.Excited nampak kerang sampai lupa kawan kawan yg lain,aka fish ball,fish cake,tauhu goreng.Belasah lah labu sebab dah teringin kan.Nak mkn kat kedai tak ler kot sebab sekarang dining out with little Muhriz boleh jadi huru hara,nightmare betul sebab die macam sgt amat tak suka lah kitorang makan kat luar sekarang nie.So hubby was done after the 2nd bowl,ckp lepas ni boleh buat lagi.I personally think the taste was ok lah,gravy tak pekat heavy sgt sebab letak santan sikit je.Tapi what made we enjoyed it so much ialah makan di rumah sambil tgk anak gembira so proud of himself sebab out of 14 animals on the poster,die dah kenal 10,good job son!Tak ada drama sedih macam mkn kat kedai hehe
Mee kari bersepah di sepahkan lagi dgn sambal sotong lebih nasi lemak breakfast.

1 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

masakan home made jugak yg terbaik ;-)

Post a Comment