Advertise Here

harith ami & muhriz

muhriz turned 7 months on sunday alhamdulillah.

and i am more than thankful muhriz dikurniakan kesihatan yang baik.belum pernah demam lagi.selsema pon sekali je mase raya haji,berjangkit dgn mama.and by fully raising him at home,i am by far,satisfied watching him growing up everyday being a happy manja baby.muhriz still survives without formula milk,buai and pacifier yeay!!

saye dah 7 bulan!

obviously mama takde keje ;psuka nenen to the max!
Supporting green campaign means saying NO to disposable diapers but if we're going for a long outing/journey,i still pakaikan disposables sebab kalau die poo poo?mama tak pandai manage lagi bawak soiled Cloth Diapers(with poo poo that's it!)kihkih.Otherwise,he's happy in these colorful Lunatots!

bapak,can i have more?As of today,there is still no sign of crawling,tapi mulut byk tau,bising budak nie.With 2 teeth in place,i'm slowly introducing him to more coarsely pureed food.Avocado masih lagi fav,banana tak layan dah.sekarang if he refuses his porridge,i amik je avocado mesti nakk,so dlm peti mmg ade avocado,botak la kepala pak hang anak oii.

avocado baby!
I've also included salmon and chicken on his plate now.He loves chicken and accepts salmon well but after 2 days of chicken,i saw him scratching his arms,so that's it,good bye chicken for now.

Re-frozen after thawing is no good.so salmon ni i potong in small cubes terus,nak masak amik portion nak guna je,tak payah defrost semua sekali.new menu!salmon and broccoli

Next week will be a travel week for us,to KL ikut ayah training and to Pahang for his pak ngah's wedding.Hopefully he will overcome his stranger
anxiety lah,kalau tak mama takdak keje lah asik jadi mama koala hehe.

6 comments:

nurul aziyana said...

aiyaakkk..momy berangan nk ank girl ker? cepat2..hahahaha

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah lps ni ami makin rajin masak baby foods .. cantik berderet cd dia ... comei ler gmbr yg pakai reben tue ;-)

Ami said...

hahaha aunty neh,muhriz jalan pon tak boleh lagi ngeh ngeh.

diana:so far mmg muhriz makan mama masak je diana,kate mama dok rumah jage die kan hehehe.cd tue nak kene tambah sket lagi kasi cukup 20pcs!

zailamohamad said...

seb baik mummy Muhriz xpakaikan skirt ya;D

akak masa mengandung kali ni suka makan ikan salmon..baby no 3 ni bertuah sket pasai dok makan makanan mahal2 aje;D

Anonymous said...

Ami,
bagusnya pakai CD!
I have been meaning to pakaikan Umar CD tapi misi ini masih belum tercapai.



~coffeeaddicts~

Ami said...

k.ila: hehehe bagus2 mkn salmon.rezeki baby ye,nanti besar mintak salmon dgn mama ok baby :)

aida: takpe,u keje aida.i dok rumah sempat la nak manage pakai cd ni hehe

Post a Comment