Advertise Here

harith ami & muhriz

Tak ade mood nak blog but 20 February is a special date for us,so i just have to write this down.

Happy 8th anniversary abg/hubby/yayang/dek!8 years ago!

Hahaha yerp i call hubby macam-macam,sesuka hati,sesedap rasa ;p
Eh no,no,bukan wedding but courtship anniversary ya,tak
ot ade yg ingat kami kawen umur 18+;p
Though there's no more fancy celebration for this
date and we have passed the stage of celebrating monthly anniversary,who could have forgotten the day you found out that your hearts are connected.In our case,the proposal day too.Yes,instead of asking me out for the first date,hubby terus asked me to marry him!Nervous sgt sampai ajak kawen;p
So there's no surprise when we really got married 4 years later.
Anyway,fast forward,these 8 years has been wonderful alhamdulillah and i am delighted that we are still in our honeymoon stage ngeh ngeh.May our bonds str
engthen and stay untarnished,aminn.

Okie,update on the baby.Alhamdulillah dah 14 weeks!
Normal ke your weight fluctuates in the 1st trimester?Kejap naik 4kg,
kejap i lost 1kg ;p.
Last checkup was 2 weeks ago and everything is o
k alhamdulillah.Nampak baby tgh happy swimming hehe.
Hubby has decided the name,it's either baby M or baby H.
The naming criteria is simple;hubby wants all of his children to have meaningful single and simple names because he wants them to be called by their full names,bukan macam nama mama yang panjang nie yer,last-last panggil Ami or Mie jer ;p


And baby M/H,look what is your father goin
g to get you!He said you have no choice but to join him with the Reds.Meluntur buluh biar dari rebungnya?ish ish mangsa keadaan.

11 comments:

SyaNa said...

hepi anniversary ami :)
cute la baju tu..meh nk kirim bleh..suami aku pn sure suke nk bg baby dia pakai ni..

Anonymous said...

sama mcm my husband... he wants a single simple name.kiteorg pn tak finalize lagi nama baby. aiyohh... byk sgt nama :P




~coffeeaddicts~

IDA said...

sgt cute itu rompers :-)

iswatie "colours of life" said...

happy anniversary ami..hahahaha nasib la anak2 yg dpt bapak yg liverpool pan..mcm hani n ichlas jugak....coz daddy diaorg punn liverpool fan gak...

CiKaYu said...

appy anniversary darling....moga dikurniakan anak yang solehah! take care! cute lah romper tu.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

rindu nak jenguk blog ami .... rajin2 updates ..happi aniv dear ;-)

dr gmbr scan rasanya baby boy tue ... he..he.. ;-)

Nadia Dzai said...

kihkih, pastu anak kita same2 tgk bola liverpool ye ;p sbb same team, tapi i junior la, lame lggg dia nak keluar ;p

mummy Darin said...

Congratulation to both of u.
BTW, I remember I bought a few pieces tie-rack scarf form you last 2 years. Do you still doing the business? I couldn't find your online blog. Please help me.. Thanks..

zailamohamad said...

Dah tahu gender ke??
Akak dulu pon konon nak pilih satu nama aje, last2 bila syok sangat pilih nama, terpilih dua sukukata macam AMirul Haziq, yang perempuan pula hubby gatal p tambah Nur so jadilah Nur Ameera Husna..panjang juga..yang penting maksud biar baik!!!

Ami said...

syana: tocey syana.ooo baju tue hubby kirim kat kawan die pegi tgk match hari tue.

aida:sekarang nama canggih2 kan cam u ckp huhu,kitorang nie confirm la single name kot,hubby mmg tak kasi panjangg.

ida: cute kan?tapi kalau dpt baby girl pon kene paksa pakai jugak hahaha macam kesian jek ;p

watie: tq watie.tuh la,senasib la anak2 kite sob sob mangsa keadaan.

ayu: tq.anak yg soleh,aminn :)

diana: rase2 boy ek?huhu ami pemalas la update blog sekarang nie,even bukan ade keje lain pon kat rumah nie huhu.

nadia: tue die,sorang lagi geng the Reds nie.

mummy Darin: Thanks!Owh i no longer do the business dear,dah tutup kedai hence website pon dah takde :(

K.ila: ami pon ikut mood benarnye,ade je time ckp kat hubby combine la 2 nama,tapi so far mmg direject la,malas nak beta doh.

KB said...

Hey Ami KB baru terbaca your blog hehe. Zapp susah la tak boleh recline, nanti baby susah nak tido kesian. We all beli sume jenis stroller BOB, Zapp, Buzz, now Maclaren plak huhaua.

Post a Comment