Advertise Here

harith ami & muhriz


My better half despite being all macho(hehe excuse me yer,puji hubby sendiri) and
1)soo into football (he's an adamant Liverpool supporter!)
2)a hardcore gamer (suke sgt main tembak2!He's fav-First-Person-Shooter- CS,Team Fortress
3)an Automotive engineering studen
t

sanggup ke dapor to prepare these hihi

Chicken chops


Potato pancakes

Creamy Au Gratin Potatoes

Baked Cheese

and my favorite,cinnamon roll!


To the world,he might not be a perfect person,but to me,he's a perfect husband.
To the world,he maybe just one person,but to me
,he means the world.pss balik London,masak kat sana pulak ye sayang?:p

12 comments:

Liyana said...

Untung you! :)
I'm at the lab, working on Easter Sunday..huhu. BTW, dah belikan your FM, tapi bila eh nak post. Email me your address kay. take care.
oh, maybe nak beli tie rack from you, tapi camna nak byr dari sini eh?

Aida Narina said...

Amii..masak untuk amik hati hubby :)
Owh btw, i love the cinnamon roll. Selalu beli kat sainsbury je tapi penyek! Hhehee :)

Liasari said...

owhh wow! wish my husband can cook like urs! tapi dlm mimpi jelah. umm so yummy semua food tu... potato gratin summore, dah lama nak buat tapi byk sgt carbs & cream... maybe next weekend ;-)

Ami said...

nana: you're working on weekend?get a break dear,pegi shopping new jacket ker:p
dah beli your FM jugak,hmm rase post from London terus dah kot since Monday is still off.Owh tie rack tue,through paypal pon ok ;)

Aida: hihi my case terbalik kan?:p kesian hubby ku dpt isteri malas kehkeh.I do cook,tapi meal biase2 saje,not as adventurous as hubby.oo tau2 that sainsbury's cinnamon roll!i beli jugak,sometimes beli kat SPAR,jarang2 baru beli cinnabon's :p

lia: lia,potato gratin tue lepas makan terus nak tido rasenye.cinnamon roll tue hubby panggil calorie bomb:p

snowiffy said...

Wah!! Ami utg kn dpt hubby pandai masak!! M blessed too cos my other half pun lincah d dapur despite penyokong setia liverpool since balik dr uk dia x pandang team lain pun. hidup gerrard!!!

Anonymous said...

aaaaaa....cinnamon roll! sedaaapp.kat sini tggu Advantis Bakery dtgla baru dpt makan.kalau tak takdela nk pegi drive all the way to Advantis Hospital just to get it :P

chicken chop tu nmpk sedap!
mcm mana ur hub make the gravy ehh??mine buat haritu tak bapa jadi...

ami,restock la cpt TR.hahahaha...




~coffeeaddicts~

Zack said...

wow...syokk nye jd Ami..
ni nk cr bakal suami pandai masak gak ni..tapi camne? haha..waktu propose tnye u pandai masak x eh?hehhe..

btw, iya..kami sentiasa menunggu ami restock TR*big grin*
nway. ganbatte exam ye!

Ami said...

yanie: itulah,alhamdulillah dpt hubby rajin ke dapor nie kan.actually tak masak fancy2 pon takpa kan.wohoo liverpool fan gak yer your hubby,hidup torres kekeke.

aida: oo advantist dulu i penah beli egg tart jer,best eh cinnamon roll diorang?ooo gravy tue-tumis bawang,then letak chicken stock,black pepper,mushroom,sos cili+kicap+sos tomato,tepung jagung.
TR insyaAllah restock lepas exam hihi.

Zack: hehe kalau dpt isteri yg takot nak try masak new things cam ami nie,last2 die akan belajar masak sendiri :p huhu masa propose dulu mmg both langsung x tau masak lagi.Thanks for your wish zack!

pamie said...

Giler harith..makin sehat ko skang ek.hohho..agak2 ami bg mkn cheese byk sgt kot..hii
pape hal, jgn lupe walima aku 11/7
peace..piece

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wahhhhhhhhhhhhh superbbb nya masakan .. kita nie bab2 roti & cakes masih failedddd ...

:: vErde+hAzizi :: said...

OMG!!!
serious!!! is that all ur hubby yg buat!??!?! kagum babe!
so sile sile lah share recipe cinnamon roll n potato pancake itew ye...time kaceh awal2 hehehhehe

Ami said...

pami: harith sorang jek suke cheese,tak paksa makan ok:p alaa kitorang tak balik la pami,nanti share gambar kawen k.kitorang send wedding present nanti insyaAllah.

diana: diana,kalau bab roti kan,bread maschine bykk tolong hehehe.ami kalau baking mmg confirm fail jugak!

verde: ha ah,die masak sorang2,mase die tgh prepare cinnamon roll tue lagi la,i siap tido,tapi pesan kat hubby dah masak kejutkan sebab nak mkn huhu.orait,i tau hubby refer to which recipe,nanti i share.

Post a Comment