Advertise Here

harith ami & muhriz


lamenye tak update!
Ada baby mmg busy,tapi kalau baby tido,bosan pulak hehe.
A quick one on Muhriz.He's 5kg now,kurus lah mama lepas nie :p.
And see the new breastfeeding ticker?Alhamdulillah Muhriz rasa FM masa 3 days di hospital dulu je.
Ok,back to budak seketul nie.Now he's able to:
-lifts his head and holds it steady when upright
-focuses on our faces and smile back in responds to our smile
-he can grab!give your finger and he will hold it hihi comel je ;p
-he lovess his playgym.Mmg ketawa tak ingat lah kalau letak die kat situ
-this one mama tak berapa gemar ;p if he's awake,it's either letak kat playgym,dukung or letak atas rocker and mesti ade org teman die!huhu nasib baik lah mama die nie SAHM.so kalau die bgn,i mmg tak buat keje lain lah huhu.
-he moves a lot while sleeping.diapers dah 2 kali tertanggal masa tido malam.
-Suke sgt mengempeng,nak tido mesti cari Ms B

Apa lagi ek?Owh i think he's growing more like hubby and less like me dah ;p.
ganas x rambut saya?;p


7 comments:

SyaNa said...

alolooo tomey nye
Iman pn da rupe papa dia..huhu perot kite yg parut2, bapak dia plak bangga anak ikot muke dia..cisss

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aah muka dia iras2 more to daddy ... takpelah ... ada iras2 mommy jugekkk ;-)

Liasari said...

he still got ur eyes and bibir dia tu mcm mama dia esp bila dia senyum lebar. he's cute dgn rambut terpacak xyah pki gel hehe

Ayu said...

Geramnya tgk gambar yg buat banyak facial expressions tu. Rasa nk geget! ;p

zailamohamad said...

salam Ami, lama xdengar berita..muka Muhriz ada iras mama dia juga tang mata sepet tu;)
btw, kat mana sekarang??

Anonymous said...

muhriz lebih kurang sama mcm Umar la Ami!
Umar pun sama dia mahu kiteorg teman dia je. buleh duduk sorg plg lama 5mins, lepas tu jerit panggil org tengok dia. hihii.

and umar pun suke mengempeng! mmg melekat je ngan Mama kalau nk tido. hehee



~coffeeaddicts~

Ami said...

syana: tuh la,tak aci!tapi takpa,nak tempek diorang cari mama gak kan?

diana: kan?dah muke ganas bapak die hihi

lia: rambut die dah la terpacak like that,keras satu lia.ade sekali tue ami ingat kan nyamuk kat lengan nie,rupanye tercucuk rambut die huhu

ayu: muhriz tgh happy tue,macam2 muke la die buat hehe

k.ila: busy denge anok denge tempat baru k ila,first time mama la katekan,byk bende dok reti lagi.mari la jale alor setar nie

aida: muhriz nie kadang bgn lame 3-4 hrs(sometimes 5!).awal2 die ok la mood elok lagi,nak main kat playgym,nak dok dlm rocker.tapi once die dah ngantok balik tapi still tanak tido tue,mula la kene gendong keliling rumah huhu.yg ngempeng nak tido tue i suke,sebab i bleh tido sekali ;p best sebab bleh cuddle2 2 beranak

Post a Comment