Advertise Here

harith ami & muhriz

Salam All,

It's been a while eh since my last update.Sgt busy,what's with the dissertation,raya and packing.Tapi the first two dah siap,tinggal lagi nak packing and shopping pulak.
Selamat Hari Raya all,i hope it's not too late nak
wish,raya kan sebulan?:p
Celebrating Eid in London was not that bad,our 4th raya,tapi baru 2nd time celebrate sama2.
So,pagi raya to High Commission,Belgrave Square for Solat Raya,1o mins
away from home,sib baik!Ade tv3,penat kami posing,tapi tak masuk Buletin Utama pon huhu,over acted kot ye =p After solat,ajak friends to come over,mkn sket,lepak2,main cards,main Wii and solat zohor before heading to our duta's open house.
salam with budak-degil-tanak-pakai-baju melayu

@ the High Commissioner's open house

So that was the first day of Syawal,came monday,habis kaki tangan tercabut because my first draft needed tons of amendments =( I could not have made it without hub's help and support.Oooo on Friday, the submission day kan,we both slept for only 3 hrs,tapi x rasa mengantok langsung sebab i was damn excited it was over =p Tanye hubs,kat mana nak dinner,konon to celebrate la kan.Tapi die ckp nak mkn isteri masak lah!Nampak sgt dah berapa hari i tak masak proper dinner hahaha,sorry abg :p

So,that's it, I'm moving out this Wednesday,sedih pulak.
Except for the expensive house rental(in central),London is really really a nice place to live in kehkeh.
Our 2-bedrooms flat is priced at GBP350/week,i wish i could have saved more for shopping and whatnot,tapi being close to the school adalah sgt convenient,so pejam mata lah.
No more bus sekolah 345/49 or quick escapes to the Oxford St or Knightsbridge after few hours of stressing Cadence and TCAD labs lah lepas nie sob sob.Hubs,boleh tak nak dtg mase boxing day nanti?:pI guess this is my final post from Parkgate Road,London.
Lepas nie,welcome to the new series of "The Not-So Desperate Housewife in RauwolffStr.7,Augsburg" jeng jeng


Ok,gtg.kejap lagi to another open house by MSD,then to Uxbridge pulak.
Maaf Zahir Batin yer ;)


8 comments:

Aida Narina said...

Selamat hari raya to you too ami. :)
I'll be coming back on the 1st of Oct and by then you must already be in Augsburg. U take care and keep us updated! :)

redrania said...

salam syawal ami..dah abis dah study..kejap je masa..so apa best on boxing day?boleh tumpang sekaki...hehe

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

salam lebaran to ami .. wah sempoi jer hubby tak mo pakai bj raya .. busy gak ami yer dlm raya2 tue .. take care yer ami ;-)

zailamohamad said...

selamat hari raya ami..bestnyer beraya di perantauan..kak ila balik kampung seminggu tapi rasa tak puas..huhuhuhuhu..ni dok menghitung hari nak balik raya haji plok;)

Liyana said...

Salam Hari Raya. Back in Stockholm after puas beraya kat Tganu-Johor.

p/s: Dah tak supply TR lah ye? :)

Nadia Dzai said...

Selamat hari raya Ami, besssstttnye dah habis study!

Liasari said...

owh finally its over ye? kejap je rasa...hehe kita yg tukang baca blog ni mmg rasa sekejap.

Selamat Hari raya 2u... Maaf Zahir & Batin. Next post from ausburg mesti byk foodies kan kan kan? ;-)

Ami said...

aida: ha ah,you balik hari nie la kan?all the best aida,pasni i update from germany dah la hehe.

azie:kejap kan?ami pon tatau la bile plak nak pegi london nie,kalau tak sempat boxing day,ami pegi end of season sale lah hehe.ape yg best?shopping sampai habis duit ish ish hehe.

diana: selamat hari raya.aah beraya sehari jer hehe.hubby tue mmg!

k.ila: rayo di kelate la lagi best.rayo sini samo sediri jah,family takdok.ooo bestnyo rayo haji,bleh make daging sapa pese hehe.

nana: selamat hari raya nana!itula,TR kat deutschland nie susah nak cari =(

nadia:selamat hari raya nadia!aah best2 tapi kene pikir ape nak buat kat rumah sorang2 nie.

Lia: aminn,hopefully jadi domestic engineer nie rajinn laa nak try recipe.kalau tak,ulang2 je la :p Selamat Hari Raya to you too Lia.

Post a Comment