Advertise Here

harith ami & muhriz

Assalamualaikum

Last saturday n sunday bawak boys ke penang.Penang ni always close to my heart sebab penah stay sana for almost 3years.Selalu je ke penang tapi byk pegi balik hari tak jauh dari loq staq dalam sejam je.kadang hari weekend tak tau nak makan apa,hubby ckp jom lah pi nasi kandaq.Bab makan harus cargass hehe.Tapi this time plan asal nak bawak boys tgk horsey,agenda tersembunyi mak pak nak makan nasi kandaq,cendoi,laksa,tandoor,bfast tun sardon,babah n mama yg over sebenarnya hikhik

Anyway,our boys had soo much fun here.Entrance fee is RM5(adult) RM3(kids) opens from 2pm to 7pm.You are allowed to feed kuda kuda semua with hays(RM5 satu bekas)kalau dah tau balik pulau tak susah nak cari ni,dia satu jalan je dgn laksa janggus,datang dari bayan lepas lagi senang jumpa.so before/after ke sini boleh la pekena laksa glamer tue,tapi honestly saya suka laksa kedah lagi,hubby suka la janggus ni.horse riding is charged RM17(kids) pusing dlm 10-15mins kot uriz nie.Kami ni dah lama nak bawak uriz horseback riding tapi kalau kat yg pantai tu tak lah,hubby kurang yakin.crowd ramai,safety tak terjamin.
Kat sini ponnies jinak berkeliaran,diorang lepas je.kiut giler siap masuk dapor minum air kat sink.and this area is clean n well maintained.biasa tempat horsey kan berbau,sini sgt ok,highly recommended!we came early and had chance to chat with the owners(malay uncle married to a chinese aunt),diorang were kidding ini hobby their daughter sebenarnya,but she's all grown up,got married n no longer interested with the horses,so they the parents have to take care of the horsey  hehehe.So if you guys dtg ke penang,donot miss this place k.










1 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment