Advertise Here

harith ami & muhriz

Assalamualaikum

Muhriz n Muhsin ni mmg lost count bape kali gaduh sehari.Pantang dekat,5mins they are okay peluk memeluk, sayang menyayangi,share barang  tapi next 5mins siap kejar kejar baling baling! Siblings fighting is a normal thing I know tapi kadang things get out of control cepat sangat,tengok2 ada yg lebam atau merah dan pastu nangis macam kene pukul rotan. Kadang benda gaduh nye takde benda pon saje cari pasal.Sape pakai slipper paling cepat pon jadi topic.adik akan cakap yeay adik no 1,abang no 11.pastu abang ckp eh adik la no 11,no 11 best.adik tanya ye ke no 11 best?tak best la pangggg gi pokk sebijik belakang abang -_- tangan adik ni manjang buat gaya nak tumbuk orang,mama pon silap masa kene.Yang paling ingat diorang ni penah gaduh pasal satu toy train yang mmg tinggal rumah tokma di KB,mmg train tue takde depan mata pon.Adik saje la start"toy train yg rumah tok ma tu adik punya" hahh abang ape lagi "abang punya!" . sudahnya adik gigit betis abang sampai lebam.Lebam penuh kesan gigi rongak adik hahaha kesian ada kelakar pon ada.

Yer,selalu adik yang start and provoke abangnya.Geramm makkk.

Hubby mmg selalu pesan,jgn paksa Muhriz to give it up just because die abang dan adik kecik lagi.Unfair macam tuh.Tanya die elok2 kalau die okay to negotiate dan puji kalau die mengalah. Tapi die kene faham lah siapa salah. Kalau adik salah still adik salah even abang yang mengalah.Muhsin takde istilah negotiate dlm kamus die,baru 2yrs+,biasalah mmg expected pon.2 tahun ni ego tinggi,semua benda die je betul,jadi kita kene sabarrr haha.

Tapi,adik adalah cepat sejuk.die tinju orang,gigit orang then die okay.die jarang nak rasa bersalah,jarang sangat la.sebab die tak akan cakap sorry punya,siap warn abang suh stop nangis ada.Die more to rasa kesian abangnya nangis,satgi die urut balik dan tanya mana sakit yang die gigit tu.Babah kata ni perangai mama wakaka.Abang biasa,penuh drama air mata.Anak sulong mmg nampak independence sikit tapi senang tersentuh,manja sikit.Biasa la,itu cam babah dia nampak cool tapi hati ada taman kihkih

Gaduh tak lama diorang ni,selalu 10mins ok dah,then siap boleh share ice cream.lepas tu dok dekat sgt gaduh lagi pulak.tatau la berapa cycle sehari nie kadang mama rasa nak sorok pasal x larat nak jadi referee ke pendamai ke,boleh?

Tapi ni gaduh sayang,mama tau just besar satgi jangan gaduh bertinju okay,boys!

1 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment