Advertise Here

harith ami & muhriz

Muhsin is now 20mths,lagi 4buan nak 2tahun,cepatnya!Byk ckp ni,his vocabs surprise us sometimes,faham instructionspon byk dah.Yg selalu die ckp

-Mama,nak lis(nak tulis)-He loves to scribble habis lantai,dinding,pantang jumpa pen n paper
-Mama,lak(tolak) please
-Pan(simpan) please
-Nak ukak(bukak) pampers,seuar(seluar),shirt
-Nak ut(put) on table
-Jom sleep
-nak susu lagi,nak eese(Cheese) lagi

and a lot more,kalau tanya siapa punya,babah/mama/uriz buat apa,die dah boleh jawab.My sis ckp pronounciation die quite clear for a 20mth old kid.Sometimes buat 4-5 words sentence macam 'Mama,jom nak nek(naik) car'.Hubby ckp bising ikut mamanya!Of course I talk a lot with the kids,saya mak yg always bertanya because I want them to stay curious and alert ,tapi rasanya maybe sebab die ada abang jugak ni.I always see them talking to each other sambil main,sambil mandi.Muhriz started to talk a bit later around age 2 baru kami faham sikit tapi sekarang die mmg chat non stop.He can go like
" tadi kat school Muhriz makan noodle,noodle tu sedap.Mama cook ape kat rumah?Keyapa mama tak cook noodle jugak,Muhriz nak makan noodle lah!" Bila masa amik nafas pon tatau,mama tak sempat tanya 1 soalan pon.Tapi he only talks like that with us(parents) and his cikgu.Dgn yg lain tak sebising tue.In a good way alhamdulillah rumah tak senyap la tapi hubby ckp sometimes the 3 of us are soo bising sampai pening die huhu


1 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment