Advertise Here

harith ami & muhriz

It means a mis-shapen head shape.Boleh disebabkan oleh position baby dalam perut mama or during birth atau sekiranya the baby is constantly lies or being hold or carried on one side.Muhsin sebab yg last tue,according to his paed,maybe kat NICU diorang asik pusingkan die ke kanan.Mama pon tak perasan shape kepala die dah lari sikit sebab kat NICU mmg tak boleh pegang sgt.

So his paed advised us to get this special pillow,cost us 20Euro tak silap.This thursday ada appointment dgn Orthopaedist,we'll see how it goes tgk Muhsin kene buat treatment ke tak.Mintaknya he is just favoring one side from the other,bukan sebab muscle problem.Sebab die boleh je toleh kiri tapi most of the time die akan pandang kanan.Dr Behren selalu ingatkan any stimulation kene dtg dari kiri.I have a problem with this sebab tak tahu kiri kanan.Kene fikir huhu.Good news is kepala baby lembut lagi so insyaAllah boleh betulkan balik .and it well start to get better once die dah pandai duduk/tak asik baring je.And it doesnot effect the development of the brain cuma cosmetic je lah but I do hope it'll get better.


2 comments:

Liasari said...

Erkkk... comelnya muhsin! manis je air muka dia! gewamppp! hehe

owh flat head ni mmg biasa kan esp klu bb dlm hari (pantang) slalu baring mengiring sebelah atau lebih kerap lie flat on his/her back. mmg dr segi kosmetik x comel lah nampak tetiba flat or lonjong semacam je tp org tua2 suh usap2 balik perlahan2. ms fahmi dulu ada sikit tp x kekal, yaya mmg takde langsung sbb dia pun jenis yg cepat angkat kepala dan kurang baring!

Ami said...

aah kak ami usap2 selalu,sapu olive oil sambil tu.ok,good to hear that.mintaklah muhsin pon tak kekal juga

Post a Comment