Advertise Here

harith ami & muhriz

adik baby dah 21week alhamdulillah tapi tak gi jumpa gynae lagi kat sini.ok itu ckp nanti ni nak tulis pasal mengidam.kalau pregnant je mesti org tanye takde rasa nak mkan apa2 ke?saya ialah spesis yg tak mengidam haha takde drama sgt suami kene balik kg cari benda saya nak makan,sampai kan hubby tanye "honey ni takde rasa nak makan apa2 ke?" heehh mintak sambal pedas ikan+mangga ma saya baru tau.Masa muhriz dulu saya mintak rambutan.masa tue still di Augsburg,lagi few months nak balik malaysia.sebab saya nampak rambutan di Kaufland,dan juga sebab saya nie mmg suka rambutan sejak azali.tapi rambutan di Kaufland tue buruk dah,so ambo tok se lah.Tapi ok je tunggu sampai balik Msia baru cari sebab kan saya dah ckp bukan mengidam pon just rasa nak makan sebab lama tak makan.Iyo lah,kat germany mane ade pokok rambutan,even kat Malaysia pon bermusim kan.Bile balik Malaysia nak dijadikan cerita,saya tanya la parents saya ada rambutan tak?masa tue dah 8 bulan dah la bagi muka seposen,kecoh diorang carikan sebab musim rambutan baru habis.Puas pusing kota bharu semua tak jual dah.lepas tue diorang nampak dlm pagar rumah neighbour ada pokok rambutan yg ada buah lagi sikit,so mintak dgn diorang dpt setangkai utk saya.So makan dgn senang hati,habis cerita.tapi awal2 saya dah kata kat diorang kalau takde takpe,makan je rambutan sumbat nenas dlm tin tu hehe.sekarang nie kegemaran rambutan dpt kat Muhriz,mmg die suka pon.saya tak rasa yg sebabkan die suka rambutan itu mamanya yg makan rambutan masa mengandung,tapi sebab rambutan mmg sedap!
 Adik baby nie so far ok je telan semua.Just ada sekali tue nak ke playground saya ckp kat hubby,nampak org jual goreng pisang beli tau.hubby ni jenis bawak kete macam nak race,asik terlepas je gerai goreng pisang.sampai 3 gerai terlepas saya menangis.hahaha so mek drama queen.sedih semacam rasa.tapi lepas tue dpt la jugak sebab hubby carikan,tapi takde la byk pon saya makan.drama jek lebih =p.lepas tue bila dinner saya buat hal,masakkan utk family bulih,tapi tak boleh makan masakan sendiri nak dinner kat luar huhhh.breakfast dgn lunch beres je kat rumah.So lepas muhriz dan hubby dinner,satu kerja pulak kene keluar beli food utk mama die nie even meehon soup depan rumah je pon.Ini saya salahkan seorang kawan yg jugak pregnant dan die la cite die macam tue.so buat saya terpikir2 last2 saya pon jadi macam tue hahaha.so kesimpulannya kadang2 time pregnant nie kite lebih berperasaan dan perasan.nak makan benda2 maybe ye jugak tapi perasaan nak dimanja2 dan dilebih2kan pon sgt ye!hahaha itu saya la.Dan sekarang di DE nie lagi tak boleh dilayan sgt nak makan pelik2 sebab nanti sendiri kene masak.Dan nak main masak2 kalau abg long Muhriz tak tido is babai lah,jgn harap die bagi mama pegang senduk berjam2.ok babai have a good weekend!

1 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

waaaaaa.. dah 21st weeks dah .. 2nd baby nie boy or girl ... bagusnya dia baik jer tak craving sgt ;-)

Post a Comment